2.12.18

Μάταια καθυστερούν οι ναζιστές

Ανάμεσα στις 2.182 ερωτήσεις του από τη Βουλή, που βρήκε να φέρει ο Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την απαίτηση να διαβαστούν όλες, βρίσκεται και μία που θα ήταν απλώς ξεκαρδιστική αν δεν ήταν τόσο εξοργιστική.

Η ερώτηση αυτή αναφέρεται σε «δικονομικά τρικ που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι» σε «μεγάλες υποθέσεις», προκειμένου να πετύχουν «κωλυσιεργία και εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση» της εκδίκασής τους. Βλέπετε, ο Λαγός και η ναζιστική οργάνωση γνωρίζουν το θέμα σε βάθος, αφού έχουν ιδία πείρα από τη δική τους τακτική κατά τη διάρκεια της δίκης.
Ειδικά τους τελευταίους μήνες η Χρυσή Αυγή επιδίδεται ακατάπαυστα σε τέτοια «δικονομικά τρικ». Φέρνει στο δικαστήριο, ως αναγνωστέα έγγραφα, αμέτρητες σελίδες ερωτήσεων των υπόδικων βουλευτών της στο Κοινοβούλιο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί την ακροαματική διαδικασία.
Μάρτυρες αυτής της τακτικής έγιναν άλλωστε τόσο ο πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Γερμανός πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθησαν σε διαφορετικές συνεδριάσεις. Και παρότι οι παρευρεθέντες δεν εστίασαν τις δηλώσεις τους στην υπερασπιστική τακτική της ναζιστικής οργάνωσης, η ίδια η Χρυσή Αυγή θεώρησε ότι πρέπει να υπεραμυνθεί αυτής. Και μάλιστα έσπευσε να το κάνει ήδη από το άκουσμα της επίσκεψης του προέδρου της Βουλής, προτού εκείνος έρθει στο δικαστήριο.
Αυτός που το ανέλαβε ήταν βέβαια ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος και αδελφός του Μιχαλολιάκου. Ετσι λοιπόν, αφού κατέστησε σαφές το πόσο ενοχλήθηκε ο Μιχαλολιάκος από τις παρουσίες αυτές στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι «καμία παρέμβαση δική μας δεν έχει συμβεί που να καθυστερεί την διαδικασία» και δήλωσε ότι «εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα όρια των υπερασπιστικών μας δικαιωμάτων [...] τόσο για τα αναγνωστέα όσο και για τους μάρτυρες υπερασπίσεως».

Ασχετα έγγραφα

Φυσικά το πώς η Χρυσή Αυγή φροντίζει να «εξαντλήσει τα όρια των υπερασπιστικών της δικαιωμάτων» το περιγράψαμε ήδη από την αρχή. Προσκομίζει ως αναγνωστέα έγγραφα όλες αυτές τις ερωτήσεις των χρυσαυγιτών στη Βουλή, που είναι βέβαια παντελώς άσχετες με την υπόθεση που εκδικάζεται.
Και κάπως έτσι φτάσαμε ο Λαγός να υποχρεώνει όλους τους παράγοντες της δίκης να ακούνε τις ερωτήσεις του για την «τσακωνική μελιτζάνα» (23.7.2018), για το «φυτό φακελωτή» (20.2.2017) ή για τη «ζήτηση του λευκού κρεμμυδιού» (13.6.2017). Ερωτήσεις, μάλιστα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν περιορίζονται καν στην περίοδο των εξεταζόμενων κακουργημάτων (μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013), αλλά φτάνουν ώς το 2018.
Επειδή ακριβώς η Χρυσή Αυγή ξέρει ότι το πλήθος των στοιχείων σε βάρος της που έχουν αναδειχθεί ήδη στο δικαστήριο είναι συντριπτικά και ότι δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, πλέον παίζει τα ρέστα της στο να καλύψει την εγκληματική της δράση κάτω από τον μανδύα του «κοινοβουλευτικού κόμματος». Και κυρίως, όπως είπαμε, να παρακωλύσει τη διαδικασία γιατί τρέμει τη δικαστική απόφαση.
Με αυτόν τον τρόπο ο Μιχαλολιάκος ελπίζει ότι θα μπορεί ακόμα για καιρό να υποκρίνεται ότι «οι μόνοι που θέλουν να τελειώσει γρήγορα η δίκη είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής» και να μιλάει περί δήθεν «πολιτικής σκευωρίας» που θέλει να διεξάγεται η δίκη στο διηνεκές προκειμένου να κρατάει «όμηρο» τη Χρυσή Αυγή. Και ο Λαγός ελπίζει ότι θα μπορεί να ισχυρίζεται πως η δίκη είναι «γελοιότητα» και ότι «το δικαστήριο κωλυσιεργεί» επειδή δήθεν δεν υπάρχουν στοιχεία (ΧFM 94,3, 29/9/2018).
Αλλά βέβαια όταν η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ζητάει από τον συνήγορο του Λαγού, Ν. Ρουσόπουλο, να περιοριστεί «στα ουσιώδη για να μη λέει μετά και ο πελάτης σας ότι καθυστερεί η δίκη», ο συνήγορος του Λαγού αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι «ουδέποτε έχει δηλώσει κάτι τέτοιο ο πελάτης μου».
Το θέμα όμως είναι ότι ακόμα κι έτσι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δεν κρύβεται με τίποτα. Προδίδεται ακόμα και μέσα από αυτές τις ερωτήσεις του Λαγού. Γιατί οι θεματικές τον ερωτήσεων που έχει προσκομίσει, στρέφονται και πάλι εναντίον όλων όσους η οργάνωση θεωρεί «υπανθρώπους» και οι οποίοι αποτελούν τους στόχους των επιθέσεών της.
Νούμερο ένα στόχος των επιθέσεων της οργάνωσης είναι βέβαια οι μετανάστες, όπως και των ερωτήσεων του Λαγού που ξεχειλίζουν από ρατσισμό. Λέει για «εισβολείς στη χώρα μας που εμφανίζονται ως ταλαιπωρημένοι μετανάστες» (17.3.2017), για «πλημμύρα λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφρική» (31.10.2016), συνδέει τον «Ιό του έιτζ» με «μετακινήσεις λαών και λαθρομετανάστες» (27.6.2016), εναντιώνεται στην ένταξη «τέκνων λαθρομεταναστών» στο σχολείο στο Πέραμα (18.1.2017) -στο οποίο επιτέθηκε τάγμα εφόδου με επικεφαλής τον ίδιο- ή φωνάζει: «Εάλω η χώρα! 41.000 άδειες εργασίας σε λαθρομετανάστες» (5.9.2016).
Την ίδια περίοδο που η Χρυσή Αυγή επιτίθεται στους πάγκους μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές ανά την Ελλάδα ο Λαγός λέει στη Βουλή ότι «οργιάζει το παρεμπόριο από αλλοδαπούς παράνομους μικροπωλητές» (23.10.2012), ενώ επιμένει με τις λαϊκές αγορές (24.7.2016). Οι ερωτήσεις του στρέφονται φυσικά και ενάντια στα «αναρχικά στέκια» (31.10.2016), όταν οι δολοφονικές επιθέσεις της οργάνωσης σε στέκια και κοινωνικούς χώρους είναι πασίγνωστες («Αντίπνοια», «Συνεργείο», «Φαβέλα» κ.λπ.).

Στοχοποίηση

Και βέβαια επιτίθεται ονομαστικά στον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, για τον χώρο που διατηρεί το συνδικάτο Μετάλλου στη Ναπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (19.11.2014). Στοχοποιεί έτσι, ακόμα και μέσα στη Βουλή, το ίδιο το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Χρυσής Αυγής σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, όπου ο Λαγός ήταν καθοδηγητής.
Τέλος, ως γνήσιος ναζιστής θεωρεί «απαράδεκτο τα ελληνόπουλα να διδάσκονται αναλυτικά το εβραϊκό ολοκαύτωμα», λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να τιμώνται οι Εβραίοι νεκροί του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και να αγνοούνται μεγάλες μορφές του ελληνισμού» (7.2.2013). Οι ερωτήσεις αυτές της Χρυσής Αυγής λειτουργούν, λοιπόν, άθελά της ως αναλήψεις ευθύνης για την εγκληματική της δράση.

Γράφει:Γιάννης Μπασκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.