5.12.18

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ – ΡΙΓΓΛΑΔΕΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου ο συγχωριανός μας, Petrit Zifle, βρίσκεται νεκρός έχοντας δεχθεί 3 τουφεκιές από κυνηγετική καραμπίνα, ανάμεσα σε δύο χωριά στην περιοχή της Λευκίμμης.

Μετά από λίγες μέρες, ο δολοφόνος συλλαμβάνεται, ομολογεί το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται και στη συνέχεια βρίσκεται και το φονικό όπλο. Με τη σύλληψη του δράστη γίνεται γνωστή η ταυτότητά του : ντόπιος, γνωστός στην τοπική κοινωνία για τη σχέση του με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσής Αυγής.

Η εξέλιξη αυτή δε μας ξάφνιασε. Καιρό τώρα, με σημείο αιχμής τον αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ έκαναν την εμφάνιση τους οργανωμένοι χρυσαυγίτες με μπροστάρη το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αΐβατίδη αρχικά σε συναυλία στο Ποτάμι και στη συνέχεια σε συγκεντρώσεις και πορείες προβάλλοντας την “αγωνιστικότητά” τους δήθεν για το καλό του τόπου.

Από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε μπροστά στην οργανωμένη παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας. Θέσαμε από την αρχή τα αντιφασιστικά χαρακτηριστικά μας καθώς και ότι σε αυτό τον αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί με τους ΝΑΖΙ. Επίσης θεωρήσαμε ότι η παρουσία τους και η δράση τους κάνει μεγαλύτερο κακό στην περιοχή και από τα σκουπίδια, ενώ κάποιοι είπαν πως σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, εννοώντας καλώς ορίσατε και εσείς χρυσαυγίτες. Για αυτούς τους λόγους χαρακτηριστήκαμε υπερβολικοί, διασπαστές, δεχθήκαμε ύβρεις και προπηλακισμούς. Κάθε φορά μέσα από τις δράσεις μας ξεσκεπάζαμε το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Θεωρούμε τη ναζιστική αυτή δολοφονία επακόλουθο της ανοχής και της απάθειας μέρους της τοπικής κοινωνίας, που δεν πήρε θέση απέναντι στο οργανωμένο αυτό εγκληματικό σχέδιο της Χρυσής Αυγής και των εκφραστών της.

Τη Χρυσή Αυγή γεννά το πολιτικό σύστημα που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Είναι το χέρι του συστήματος του πολιτικού, κοινωνικού που οπλίζει τη Χρυσή Αυγή στο έγκλημα. Έτσι για εμάς η δολοφονία αυτή είναι πολιτική!

Παρ όλη την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, απαντάμε με συλλογικοποίηση των αντιφασιστικών μας αγώνων στην περιοχή μας και αλλού και συμπορευόμαστε μαζί με όσους νιώθουν ότι οφείλουν να σταθούν δίπλα σε όσους βιώνουμε το ρατσισμό, τις διακρίσεις, τον αποκλεισμό.

Κάνουμε το φόβο μας ΔΥΝΑΜΗ που θα τσακίσει το φασισμό μαζί με το πολιτικό σύστημα που τον εκθρέφει.

Παλεύουμε για ένα κόσμο ελεύθερο, αλληλέγγυο, ισότιμο, χωρίς διακρίσεις εθνικές, θρησκευτικές, χρώματος, διαφορετικότητας.

Ο φασισμός χτυπά τους άλλους θα χτυπήσει και εσένα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ- ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΡΑΓΩΤΙΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12

ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ – ΡΙΓΓΛΑΔΕΣ

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.