22.11.18

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου δεν θέλει πρόσφυγες στην πόλη λόγω «αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου»

Την αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου προκάλεσε η φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης. Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος, ανέφερε ότι «ενημερώθηκα πως περίπου 150 πρόσφυγες, πονεμένοι άνθρωποι, έφθασαν στην πόλη και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο». Όμως, όπως πρόσθεσε, «το δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει μία σχεδόν ομόφωνη απόφαση τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά λόγοι ιστορικοί, θρησκευτικοί, αλλά και λόγοι ασφαλείας και αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου, είναι απαράβατοι για εμάς».
Ακόμη, σύμφωνα με τη ίδια απόφαση, όπως είπε ο δήμαρχος, «είμαστε αντίθετοι σε διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους εντός των ορίων του δήμου μας και επιπλέον θεωρούμε ότι τα ξενοδοχεία φιλοξενίας, ή άλλοι χώροι, είναι σημεία εγκλεισμού και όχι χώροι υποδοχής για οικογένειες και ευάλωτες κατηγορίες συνανθρώπων μας».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου προανήγγειλε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη φορέων το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου όπως είπε «να συζητήσουμε, αλλά και να λάβουμε μία απόφαση».

Πηγή: Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.