21.11.18

Δολοφονική επίθεση φασιστών σε μέλος της ΚΝΕ με φόντο το Λύκειο του Γέρακα

Στις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας ο Άγγελος Μπαλτάς στέλεχος της ΚΝΕ, επιστρέφοντας στο σπίτι του από το κατάστημα που διατηρεί, δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση όταν κάποιοι τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο που και ο ίδιος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει. Το ΚΚΕ συνδέει την επίθεση με τη δράση φασιστικών ομάδων, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αφορμή τα γεγονότα που έχουν γίνει στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα τα οποία ανέδειξε το tvxs.gr. Σήμερα στις 7 μμ διοργανώνει συγκέντρωση και καταδίκη της φασιστικής δράσης στην περιοχή, στην κεντρική πλατεία του Γέρακα.

Το tvxs.gr είχε αποκαλύψει πως μετά την αποβολή 6 μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα οι οποίοι είχαν αποσχιστεί από το σώμα της παρέλασης του σχολείου προκειμένου να πουν συνθήματα των ΛΟΚ και το «Μακεδονία Ξακουστή», το σχολείο έγινε πεδίο προπαγάνδας φασιστικών - ναζιστικών ομάδων όπως η περίφημη «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση (ΕΣΑ) για τη φυλή και την κοινωνική δικαιοσύνη», μέλη της οποίας με την ανοχή κάποιων γονιών μοίραζαν φυλλάδια στους μαθητές. Μέλη της ΚΝΕ βρέθηκαν μετά τα δημοσιεύματα στο σχολείο και μοίρασαν αντιφασιστικά φυλλάδια με αποτέλεσμα όπως φαίνεται να στοχοποιηθούν από μέλη φασιστικών ομάδων καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα συντρόφων του Άγγελου Μπαλτά, ότι ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές πριν την επίθεση.


Ο Άγγελος Μπαλτάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση και αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ χαρακτηρίζει «άνανδρη» την επίθεση που δέχθηκε το μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή «έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχθεί ο σύντροφος, τόσο στη δουλειά του, όσο και τηλεφωνικά».

Μετά τη δημοσιοποίηση της δράσης φασιστικών ομάδων στο σχολείο, ενεργοποιήθηκαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά γονέων και στήριξαν την προσπάθεια του λυκειάρχη ώστε να απομονωθούν οι φωνές αυτές. Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται αυτές επιμένουν «εξωσχολικά» αυτή τη φορά. Το tvxs.gr ήρθε σε επαφή ξανά με γονείς του 1ου ΓΕΛ με αφορμή το περιστατικό οι οποίοι σημειώνουν μεταξύ άλλων πως γίνεται προσπάθεια από τον τοπικό τύπο να υποβαθμιστεί η επίθεση στο μέλος της ΚΝΕ ως «αποτέλεσμα συγκρούσεων μεταξύ ακραίων ομάδων». Στα μέιλ μας έφτασαν καταγγελίες από γονείς οι οποίοι καταθέτουν πως σε προαύλια δημόσιων σχολείων της Αττικής βρίσκουν κάθε τόσο φυλλάδια της ΧΑ.

Πάντως υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για την προσπάθεια εθνικιστικών αλλά και φασιστικών κύκλων στην μαθητική κοινότητα καθώς μετά τα σχολεία της Κατερίνης και λύκεια της Σταυρούπολης ξεκίνησαν καταλήψεις με αίτημα την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Πολλοί γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί μιλούν για την άμεση ανάγκη ενεργοποίησης δημοκρατικών αντανακλαστικών στη μαθητική κοινότητα πριν να είναι αργά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.