21.9.18

Γαλλία: Δράστες ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο ομαδικού βιασμού

Τους δράστες του ομαδικού βιασμού μιας 19χρονης έξω από ντισκοτέκ κοντά στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αναζητά η γαλλική αστυνομία. Βίντεο με τον βιασμό αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δράστες του εγκλήματος αυτού διαφεύγουν. «Χρειάζεται ηρεμία και εχεμύθεια», πρόσθεσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα, εκφράζοντας τη λύπη της για τη μετάδοση των βίντεο αυτών στο διαδίκτυο.
Η έρευνα, την οποία ξεκίνησε η εισαγγελία της Τουλούζης για «ομαδικό βιασμό», ανατέθηκε σε ανακριτή.
Το θύμα, το οποίο υπέβαλε μήνυση και κατέθεσε στη χωροφυλακή, διηγήθηκε στη συνέχεια σε συνέντευξη που έδωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό Radio Capitole ότι τη βίασαν το Σάββατο το βράδυ πέντε ή έξι άτομα που δεν γνώριζε, στον χώρο στάθμευσης μιας ντισκοτέκ στο Μπαλμά, προάστιο της Τουλούζης.
«Έγινε γρήγορα, έχω ορισμένα κενά μνήμης», σημείωσε κατά τη συνέντευξη αυτή, λέγοντας ότι πιστεύει πως της έδωσαν ναρκωτικά.
Τη Δευτέρα, «τουλάχιστον δύο βίντεο» με τον βιασμό μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρώτα στο Snapchat και μετά στο Twitter. Τα βίντεο αυτά έχουν από τότε μπλοκαριστεί από την υπηρεσία Pharos του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εντοπίζει το παράνομο περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Στα βίντεο αυτά φαίνεται το θύμα να δέχεται επίθεση από τέσσερις άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών.
Η υπηρεσία δίωξης ψηφιακού εγκλήματος της χωροφυλακής της Ρεν ενημέρωσε την υπηρεσία της χωροφυλακής της Τουλούζης, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, «για τη μετάδοση των βίντεο αυτών», διευκρίνισε η χωροφυλακή της Τουλούζης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Με μήνυμά της στο Twitter που μεταδόθηκε επίσης τη Δευτέρα, η εθνική αστυνομία ζήτησε να «μην γίνεται αναμετάδοση αυτών των βίντεο».
Σε αυτούς που τράβηξαν τα βίντεο με τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης μπορούν να επιβληθούν βαριές ποινές κάθειρξης για συνέργεια και σε αυτούς που τα μετέδωσαν ποινές κάθειρξης πέντε ετών, βάσει του ποινικού κώδικα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου