14.9.18

Πότε ο φασίστας δεν μπορεί, πότε η μέση του πονεί

Nέα αναβολή, αυτή τη φορά λόγω... οσφυαλγίας, επιδίωξε και πέτυχε ο πρώτος των κατηγορουμένων για την υπόθεση της διαδικτυακής επίθεσης στην Ανθή Παζιάνου.

Στην ακροαματική διαδικασία εμφανίστηκε μόνο ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος κατέθεσε και το σχετικό αίτημα, μεταφέροντας σχετική ιατρική βεβαίωση από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με το οποίο η γιατρός που το υπέγραψε την Τετάρτη το βράδυ συνέστησε στον ασθενή τριήμερη ανάπαυση!
Αιτία που δεν έκρινε ικανή για αναβολή της διαδικασίας η εισαγγελέας της έδρας, η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής, προσθέτοντας ακόμη ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί επάξια από τον συνήγορο, αν βέβαια είχε προσκομιστεί στο δικαστήριο και η σχετική εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, που θα μπορούσε να γίνει και στο νοσοκομείο. Κάτι που ο κατηγορούμενος απέφυγε να πράξει.
Τελικά, το αίτημα έγινε δεκτό από την πρόεδρο, που πρότεινε την αναβολή της δίκης αρχικά για το Ιούνιο του 2019.
Εκεί, έπειτα από παρέμβαση της πολιτικής αγωγής, αποφασίστηκε η ημερομηνία να αλλάξει για τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, μια και, όπως έγινε γνωστό, εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί και η δίκη του ίδιου κατηγορούμενου με τις ίδιες κατηγορίες και μηνυτή τον Στρατή Μπαλάσκα, καθώς ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μυτιλήνη στο παρελθόν είχε πέσει θύμα του ίδιου δράστη, με ανάλογες συκοφαντίες, πάλι διαδικτυακές!

Ψάχνουν παρατυπίες

Από την πλευρά της, η εισαγγελική Αρχή διέταξε έρευνα, έτσι ώστε να ελεγχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο κατηγορούμενος εξασφάλισε τη σχετική ιατρική γνωμάτευση και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να διερευνηθεί το κατά πόσον ήταν παρούσα η ιατρός στην εξέταση στα ΤΕΠ, μιας και, όπως έγινε γνωστό, η υπογραφή της βεβαίωσης έγινε από αγροτική ιατρό που δεν είναι βέβαιο ότι είχε βάρδια τη συγκεκριμένη ημέρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Σε περίπτωση, δε, που αποδειχθεί ότι η ιατρική βεβαίωση δεν ισχύει, τότε, εκτός των ποινικών διώξεων εις βάρος του ιατρικού προσωπικού, επανέρχεται για τον κατηγορούμενο και η αυτόφωρη διαδικασία.
● Τρεις ανήλικοι ήταν τελικά οι δράστες της πρόκλησης φθορών με μπογιές σε προτομές τριών αγαλμάτων, στην πόλη της Μυτιλήνης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις προτομές των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Δημήτρη Βερναρδάκη και Απόστολου Αποστόλου. Για τους δράστες, που σύμφωνα με την αστυνομία ενέργησαν από κοινού, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων τους, που κατηγορούνται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
Γράφει: Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.