1.9.18

Νέες διαδηλώσεις κατά του φασισμού στη Σαξονία


Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Κέμνιτς της Σαξονίας από περισσότερες από 70 οργανώσεις αντιδρώντας στην εμφάνιση ακροδεξιών τις τελευταίες μέρες στην περιοχή με αφορμή το θάνατο ενός 35χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Αυγούστου από ένα Σύρο και ένα Ιρακινό. Την ίδια μέρα έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις και ακροδεξιοί με κάλεσμα του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) και του Pegida.

Σύμφωνα με το Telesur, περισσότερες από 70 οργανώσεις συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Κέμνιτς της Σαξονίας στη Γερμανία διαδηλώνοντας ότι η Σαξονία αποτελεί ανοιχτός χώρος για μετανάστες και αντιδρώντας στις διαδηλώσεις ακροδεξιών που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν η «Συμμαχία Κέμνιτς χωρίς ναζί» στην οποία λαμβάνουν μέρος πολιτικοί των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke).

Διαδήλωση την ίδια μέρα έχουν διοργανώσει και ακροδεξιοί αντιδρώντας στη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Το ακροδεξιό κόμμα AfD και το ισλαμοφοβικό PEGIDA ανακοίνωσαν ότι οι πορείες του Σαββάτου θα συγχωνευθούν. Οι δύο εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες δεν συνεργάστηκαν επίσημα πριν, φαίνεται να εργάζονται για να χτίσουν μια «συμμαχία» ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.

Προ ολίγων ημερών η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις σε μετανάστες απο ακροδεξιούς δεν έχουν καμία θέση στη Γερμανία, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύθηκαν βίντεο ακροδεξιών που κυνηγούσαν μετανάστες στους δρόμους της Σαξονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος ενός 35χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Αυγούστου αποτέλεσε αφορμή για να πραγματοποιηθεί το βράδυ της ίδιας μέρας ρατσιστικό «πογκρόμ» στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες ακροδεξιοί στην ανατολική πόλη Κέμνιτς, στη Σαξονία. Πρόκειται για μία από τις βάσεις του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που στις περσινές εκλογές έλαβε εκεί σχεδόν το 25% των ψήφων.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος μαχαιρώθηκε σε καυγά στον οποίο συμμετείχαν άτομα από πολλές «εθνικότητες», όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές. Εκτός από τον 35χρονο, δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ στη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 22 και 23 συνέλαβαν οι αρχές. To Sputnik αναφέρει ότι πρόκειται για έναν Σύρο και έναν Ιρακινό, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνα για τα κίνητρα της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.