21.8.18

Στο Αυτόφωρο τρεις αστυνομικοί, στρατιωτικός και χρυσαυγίτες μετά από τις επιθέσεις στον Στρατή Μπαλάσκα



Στο Α.Τ. Λέσβου πέρασαν το βράδυ δύο αστυνομικοί και γνωστός χρυσαυγίτης του νησιού, ηγετικό στέλεχος της λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης», οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας για επιθέσεις που δέχτηκε. Η διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του ΑΠΕ/ΜΠΕ στη Λέσβο επιφύλαξε εκπλήξεις.

Μετά την ταχύτατη αντίδραση των δικαστικών και των αστυνομικών αρχών του νησιού, ταυτοποιήθηκαν ήδη αρκετά άτομα που κρύβονται πίσω από τις σελίδες-προφίλ των κοινωνικών δικτύων και ένας ένας παίρνουν την άγουσα για τον εισαγγελέα, δίνοντας ανωμοτί καταθέσεις.

Ηδη, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου, συνελήφθησαν αρκετοί από τους 18 των οποίων ζητείται η δίωξη. Ανάμεσά τους, τρεις αστυνομικοί και ένας εν ενεργεία στρατιωτικός, ενώ δεν λείπουν και γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αστυνομικού Π.Φ., ο οποίος, σύμφωνα και με τη μηνυτήρια αναφορά, φέρεται ως ο άνθρωπος που έδωσε το έναυσμα για τον διαδικτυακό οχετό ύβρεων και απειλών σε βάρος του Στρατή Μπαλάσκα.

Ο αστυνομικός Π.Φ. ανέβασε στο Facebook φωτογραφία να κάνει σούζες με μοτοσικλέτα της αστυνομίας |
Ο συγκεκριμένος, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο μαζί με συνάδελφό του, δεν διστάζει να γράφει με τα πραγματικά του στοιχεία. Εχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για άγριο ξυλοδαρμό Αλβανών μεταναστών, ενώ, μεταξύ των φωτογραφιών που προβάλλει στο προφίλ του, είναι και μία που τον δείχνει να κάνει σούζες με τη μοτοσικλέτα της αστυνομίας.

Ο ίδιος μάλιστα, αφού απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε τις υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να δεχτεί και δεύτερη μήνυση και να οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα.

Στις αναρτήσεις αυτές ξεχωρίζουν ακόμα δύο αστυνομικοί που εμφανίζονται με ονόματα G.D. και J.T. Εναντίον των τριών αστυνομικών διατάχθηκε και διοικητική έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν τα παραπτώματα στα οποία έχουν υποπέσει.

Στρατιωτικός με... δράση

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του στρατιωτικού εν ενεργεία Σ.Γ., που φθάνει σε σημείο να βρίζει τη νεκρή μητέρα του μηνυτή.

Ο συγκεκριμένος έχει εμπλοκή ακόμα και στη δολοφονική επίθεση εναντίον των Αφγανών μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς, γεγονός που αποδεικνύεται με βίντεο και φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν την ταυτοποίηση των δραστών από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο ίδιος στο παρελθόν έχει επιτεθεί φραστικά και στη δημοσιογράφο Ανθή Παζιάνου, ενώ η δράση του έχει καταγγελθεί επανειλημμένως στη στρατιωτική διοίκηση του νησιού, χωρίς όμως κάποια γνωστή τουλάχιστον συνέπεια που θα τον έκανε να αναθεωρήσει τις πρακτικές του.

Γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο του ίδιου, όπως και του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, ο οποίος φέρεται να έχει απόλυτη γνώση της δράσης του Σ.Γ.

Από μια τέτοια... σύναξη δεν θα ήταν δυνατό να λείπουν και τα γνωστά στελέχη της Χ.Α. Πρώτος ανάμεσά τους, γνωστός βιοτέχνης της Μυτιλήνης και ηγετικό στέλεχος της λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης», ο οποίος παρεμβαίνει με τα κανονικά του στοιχεία για άλλη μία φορά. Βρίσκεται κι αυτός ανάμεσα σε όσους πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο.

Αλλο ένα γνωστό στέλεχος της Χ.Α. και μέλος του τάγματος εφόδου στο νησί, ο Στρ. Κ., φέρεται να κρύβεται πίσω από το ψεύτικο προφίλ με την ονομασία Makhs Papadopoulos.


Ο Μάκης Παπαδόπουλος και οι... εντιμότατοι φίλοι του «αλωνίζουν» στο Facebook |

Τόσο οι συγκεκριμένοι χρυσαυγίτες όσο και πολλοί από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη ομάδα των 18 που επιτέθηκαν με κάθε τρόπο στον Στρατή Μπαλάσκα ελέγχονται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα από τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Η δράση τους, με επιθέσεις σε δημοσιογράφους και πολίτες, συκοφαντικές αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με απειλές και ύβρεις, έχει γίνει αντικείμενο πολλών μηνύσεων.

Τον περασμένο Μάιο κατατέθηκε αναφορά από το τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), μαζί με το σύνολο των στοιχείων που αποδεικνύουν την καταγγελλόμενη δράση, πλην όμως δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης.

Δήλωση Μπαλάσκα

Ο ίδιος ο Στρατής Μπαλάσκας υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση όπου περιγράφει τις επιθέσεις:

«Να περιμένουμε η όλη κατάσταση να οπλίσει το χέρι κάποιου φανατικού; Να περιμένουμε να πέσει θύμα κάποιος από εμάς ή κάποιος από αυτούς που ο φανατικός θεωρεί εχθρούς για να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ η Δικαιοσύνη; Τι άλλο πρέπει να γίνει στο νησί για να γίνει αντιληπτό ότι εκτός από την ψήφο των ακραίων υπάρχει και η υπόθεση της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των θεσμών της;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.