5.7.18

Οταν οι μετανάστες τρελαίνονταν για... τους Pink Floyd


«Λιβυκό λιμάνι... Οχι, δεν θα δείτε ποτέ αυτές τις εικόνες... όλοι είναι έτοιμοι να σαλπάρουν για την Ιταλία» ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μετανάστες έτοιμους να «εισβάλουν» στη χώρα και η οποία συνοδευόταν από πολύ μια χαρακτηριστική φωτογραφία.

Για την ακρίβεια μια αξέχαστη φωτογραφία για 200.000 χιλιάδες λάτρεις των Pink Floyd, από ένα αξέχαστο γεγονός: μια μοναδική συναυλία που έδωσε το θρυλικό συγκρότημα στη Βενετία το 1989!

Αυτό το κομμάτι της μουσικής ιστορίας έγινε «τροφή» για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο: για τις ανάγκες της παραπληροφόρησης η πλωτή σκηνή που είχε στηθεί τότε στη λιμνοθάλασσα έγινε «λιβυκό λιμάνι», ενώ οι βάρκες από όπου οι χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος παρακολούθησαν τη συναυλία, έγιναν οι... εκατοντάδες βάρκες γεμάτες μετανάστες που είναι «έτοιμοι να σαλπάρουν για την Ιταλία».

Αναγνωρίσιμη η απάτη; Όπως φαίνεται όχι και τόσο, αφού πάνω από 8.000 χρήστες την πίστεψαν, την μοιράστηκαν με τους φίλους τους και η φωτογραφία έγινε πολύ δημοφιλής...

Σιγά-σιγά, πες-πες από τους τους λίγους που προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, το ψέμα αποκαλύφθηκε αλλά και πάλι, αρκετοί ήταν αυτοί που δεν θέλησαν να το παραδεχθούν με την καρδιά τους: «Μπορεί να είναι λάθος η φωτογραφία, αλλά η εισβολή υπάρχει, επομένως δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα» σχολίασε ένας από τους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.