23.7.18

Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες κατά της αντιπροσφυγικής πολιτικής του CSU

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι βγήκαν να διαδηλώσουν στους δρόμους του Μόναχο για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην αντιπροσφυγική πολιτική που υιοθετούν οι σύμμαχοι της Άνγκελα Μέρκελ, το CSU


Κατά των Βαυαρών συμμάχων της Γερμανίδας καγκελάριου αντιτίθενται χιλιάδες πολίτες, κατά των «ανεύθυνων διχαστικών πολιτικών» των ανώτερων στελεχών του CSU.


Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση – κάλεσμα της συγκέντρωσης ανέφεραν  συγκεκριμένα τον ηγέτη του CSU και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, τονίζοντας ότι παίρνουν θέση ενάντια στις «πολιτικές του φόβου» και τη στροφή της κοινωνίας προς τα δεξιά.

«Θέλω να καταδικάσω ανοιχτά τις απάνθρωπες δηλώσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα χείλη ηγετικών στελεχών του CSU» είπε ένας διαδηλωτής, ο Άξελ Βαινγκέρτνερ.


Στη συγκέντρωση εξέφρασαν τη στήριξη τους και κόμματα όπως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι, η Αριστερά, αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, θρησκευτικές οργανώσεις και εθελοντές που εργάζονται με τους πρόσφυγες, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/132139/Xiliades-Germanoi-polites-kata-tis-antiprosfugikis-politikis-tou-CSU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου