25.7.18

Ο δικός μου θεός σας έκαψε, υποστηρίζει ο Αμβρόσιος

Κάθε δήλωση μπορεί να έχει περισσότερες από μια αναγνώσεις. Εάν λόγου χάρη ένα δημόσιος υπάλληλος που πληρώνεται από τους φορολογούμενους, όπως ο Αμβρόσιος, δηλώνει ότι «ο άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας, επισύρει την κατάρα του θεού», λέει ξεκάθαρα ότι ο θεός τον οποίο εκπροσωπεί έλαβε την απόφαση να κάψει ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Όταν οι άνθρωποι της εκκλησίας υποστηρίζουν ότι σώθηκε εικόνισμα της Παναγίας, σημαίνει ότι ο θεός τους (ή η παναγία τους) προτίμησε να σώσει ένα ξύλινο κάδρο με μεταλλικό περίβλημα αλλά δεν ενδιαφέρθηκε για τα παιδάκια που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μπορεί όμως να υπάρξει μια τόσο εκδικητική θρησκεία και ένας τόσο εκδικητικός θεός;

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν στα ιερά κείμενά τους αναφορές μίσους που συγκλονίζουν. Διαβάζουμε, παραδείγματος χάριν στην παλαιά Διαθήκη (το λόγο έχει ο θεός):

Αν δεν με υπακούσετε, θα σας επιβάλλω επταπλάσια τιμωρία για τις αμαρτίες σας, θα συντρίψω την δύναμη σας, και θα κάνω τον ουρανό από πάνω σας σαν σίδερο και την γη από κάτω σας σαν χαλκό, και δεν θα αποδίδει η γη γεννήματα, άκαρπα θα μένουν τα δέντρα σας. Επταπλάσιες πληγές θα φέρω για τις αμαρτίες σας. Και θα στείλω εναντίον σας τα άγρια θηρία να φάνε τα παιδιά σας και τα ζωντανά σας. Θα φέρω εναντίον σας μάχαιρα και μέσα στις πόλεις σας όπου θα καταφεύγετε, θα στέλνω θανατικό. Με έλλειψη άρτου. Θα πέσετε στα χέρια των εχθρών σας. Θα σας συντρίψω. Θα τρώτε μα δεν θα χορταίνετε. Εάν και πάλι δεν με υπακούσετε τότε θα πορευτώ εναντίον σας με θυμό να σας παιδεύσω επταπλάσια. Τις σάρκες των υιών σας θα φάτε και των θυγατέρων σας, και θα κάνω να ερημώσουν οι δρόμοι και οι πόλεις σας, και η γη των εχθρών σας θα σας καταφάει. Λευιτ. ΚΣ΄14,16,-

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε πειράματα για να διαπιστωθούν οι αντιδράσεις ανθρώπων στα ιερά κείμενα μεγάλων θρησκειών. Πολλές φορές ερευνητές προσποιούνται ότι διαβάζουν αποσπάσματα από το Κοράνι και καταγράφουν ισλαμοφοβικές απαντήσεις από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η δική τους θρησκεία δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει τόσο βίαιες αναφορές.


Ο φιλοχρυσαυγίτης Αμβρόσιος λοιπόν μπορεί δικαίως να συγκεντρώνει το μίσος της πλειονότητας του πληθυσμού. Είναι όμως τα επιχειρήματά του τόσο διαφορετικά από αυτά των μεγαλύτερων θρησκειών του πλανήτη που περιλαμβάνουν έναν θεό τιμωρό στα κηρύγματα τους;

https://info-war.gr/o-dikos-moy-theos-sas-ekapse-ypostirizei-o-amvrosios/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.