5.7.18

Νεκρός 22χρονος από σφαίρα αστυνομικού στη Νάντη


Μόλις 22 ετών ήταν ο νέος που σκοτώθηκε χθες βράδυ από σφαίρα αστυνομικού στη Νάντη της Γαλλίας κατά τη διάρκεια ελέγχου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός επέβαινε σε αυτοκίνητο, «αρνήθηκε να υπακούσει» στις εντολές των αστυνομικών και στη συνέχεια «κινήθηκε εσκεμμένα» εναντίον αστυνομικού που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο νεαρός χτυπήθηκε από σφαίρα στην καρωτίδα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Η είδηση του θανάτου του κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα στην πόλη και πυροδότησε εκτεταμένα επεισόδια σε τρεις συνοικίες. Νεαροί πέταξαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών, αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, τμήμα ενός εμπορικού κέντρου παραδόθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πόλης, Πιερ Σενές, «η SRPJ (σ.σ. η περιφερειακή υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας) της Νάντης και η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας διενεργούν έρευνα για να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο αστυνομικός οδηγήθηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου».

«Οι πρώτες σκέψεις μου πηγαίνουν σε αυτόν τον νεαρό άνδρα που έχασε τη ζωή του, στην οικογένειά του, σε όλους τους κατοίκους αυτής της συνοικίας, των συνοικιών μας», δήλωσε η Ζοανά Ρολάν, δήμαρχος της Νάντης (στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος).

«Η αστυνομία και η δικαιοσύνη πρέπει να ξεδιαλύνουν τι συνέβη», αλλά αυτό που «επείγει» είναι να απευθυνθεί «έκκληση να επικρατήσει ηρεμία στις γειτονιές μας», πρόσθεσε η ίδια.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε τα ξημερώματα χωρίς να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις. Ωστόσο, η αστυνομία στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή για τον φόβο νέων επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.