20.6.18

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του στον ανακριτή για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Ο Μπαρμπαρούσης, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κλήθηκε να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ηταν σε εκείνη την ομιλία που o Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο χαρακτηρίζοντάς τους απάτριδες, ενώ ζήτησε τα κεφάλια Τσίπρα και Παυλόπουλου στις Πρέσπες.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο Μπαρμπαρούσης βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.

Ο Μπαρμπαρούσης με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ επιχείρησε να εμφανιστεί ως... «υπηρέτης» της δημοκρατίας και ότι όσα είπε για «κεφάλια» και τον στρατό... «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του και πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης». Πρόσθεσε, μπροστά στον τρόμο από την δικαστική τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα γι' αυτόν, ότι «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο... «σέβεται» και «υπηρετεί».

Πρόκειται για μια τυπική περίπτωση ναζιστικής θρασυδειλίας, η οποία αποτελεί πάγια τακτική των χρυσαυγιτών. Δεδομένου ότι το... «σάλπισμα» του Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα στοιχειοθετεί και ενισχύει απόλυτα τις κατηγορίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, για να σώσει εαυτόν, τον διέγραψε υποστηρίζοντας πως «οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής». Όμως ο Μπαρμπαρούσης, μόνο προσωπικές θέσεις δεν εξέφραζε. Πρώτος ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει δώσει τη γραμμή σε συγκεντρώσεις της ναζιστικής οργάνωσης και τον έχουν ακολουθήσει πολλά «πρωτοπαλίκαρά» του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.