4.6.18

Αντιμεταναστευτικό μήνυμα με το καλημέρα από τη Ρώμη

Στην μεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας αναφέρθηκε ο γραμματέας του κόμματος «Λέγκα του Βορρά», Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών στην νέα κυβέρνηση της χώρας.


Υπενθυμίζεται ότι σε συμφωνία για το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ιταλίας κατέληξαν τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα, με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε, ενώ αντιπρόεδροι θα αναλάβουν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο. 

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Λέγκα τόνισε ότι «θα ήθελα να περικόψω το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό», ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως «οι πόρτες της Ιταλίας θα είναι ανοικτές για τους καλούς ανθρώπους, αλλά θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους την ζωή».

Τέλος, ο επικείμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κατέληξε σχετικά με το μεταναστευτικό ότι «πρέπει να πάνε σπίτι τους, θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας».  Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο Μ. Σαλβίνι είχε απαντήσει στον ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική, δείχνοντας τον τρόπο που θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Αβραμόπουλος είχε εκφράσει  την ελπίδα να μην υπάρξουν αλλαγές στη στάση της Ιταλίας σχετικά με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Ο Σαλβίνι απάντησε άμεσα κάνοντας λόγο για «μια ακόμη απαράδεκτη ανάμειξη μη εκλεγμένων Ευρωπαίων», ενώ πρόσθεσε ότι η Ιταλία θα κινηθεί στη γραμμή των απελάσεων. Τέλος η υποδοχή και η φιλοξενία, τώρα ήρθε η ώρα της νομιμότητας και των απωθήσεων».

Η ιταλική κυβέρνηση θα ορκιστεί την Παρασκευή, με πρωθυπουργό τον Τζουσέπε Κόντε, υπουργό Οικονομικών τον Τζιοβάνι Τρία, υπουργό Εξωτερικών τον Έντσο Μιλανέζι. Ο Πάολο Σαβόνα, του οποίου η απόρριψη από τον Ματαρέλα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών λίγο έλειψε να οδηγήσει σε νέες εκλογές, θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών υποθέσεων. Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, που αποτελεί αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όπως και ο Σαλβίνι, θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας. 

Η σύνθεση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός: Τζουζέπε Κόντε

Υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης: Τζανκάρλο Τζορτζέτι

Υπουργός Εξωτερικών: Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι

Υπουργός Εσωτερικών: Ματέο Σαλβίνι (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)

Υπουργός Δικαιοσύνης: Αλφόνσο Μποναφέντε

Υπουργός Άμυνας: Ελισαμπέτα Τρέντα

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών: Τζοβάνι Τρία

Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας: Λουίτζι Ντι Μάγιο (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)

Υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο και την Άμεση Δημοκρατία: Ρικάρντο Φρακάρο

Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Πάολο Σαβόνα

Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης: Τζούλια Μποντζόρνο

Υπουργός Υγείας: Τζούλια Γκρίλο

Υπουργός Περιφερειών: Έρικα Στέφανι

Υπουργός αρμόδια για τη Νότια Ιταλία: Μπάρμπαρα Λέτσι

Υπουργός Περιβάλλοντος: Σέρτζο Κόστα

Υπουργός αρμόδιος για τα Άτομα με Αναπηρία και την Οικογένεια: Λορέντσο Φοντάνα

Υπουργός Γεωργίας: Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο

Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών: Ντανίλο Τονινέλι

Υπουργός Παιδείας: Μάρκο Μπουσέτι

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Αλμπέρτο Μπονισόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.