5.6.18

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό για την κακοποίηση στο περιβάλλον

Aπό το 1972 και ύστερα από πρόταση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, γιορτάζεται κάθε χρόνο, σαν σήμερα, στις 5 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται για να μας ευαισθητοποιήσει σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, προκλήσεις και απειλές.

Για το 2018, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες μια μεγάλη εκστρατεία κατά των πλαστικών μιας χρήσης.

Το φετινό σύνθημα είναι «Beat the Plastic Pollution. If you can reuse it, refuse it», που σημαίνει «Νικήστε τη μόλυνση από τα πλαστικά, αν δεν μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε, πείτε όχι σε αυτό».

Στο παρακάτω φωτογραφικό οδοιπορικό του Δημήτρη Θεοδόση, που διαρκεί αρκετά χρόνια και συνεχίζεται, καταγράφονται σημεία σε αρκετά μέρη της Ελλάδας όπου η λέξη περιβάλλον κακοποιείται, χρόνια τώρα.


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.