14.6.18

Άρης Βελουχιώτης, 1905-1945


"Mια μέρα σαν τη σημερινή, πριν από 73 χρόνια, ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης είναι νεκρός. Kυκλωμένος έξω από τη Μεσούντα,θα δώσει ο ίδιος το τέλος στη ζωή του με το ατομικό του περίστροφο.

Μαζί του στο θάνατο τον συντρόφεψε ο πιστός του αντάρτης, ο Τζαβέλας. Αμέσως μετά το θάνατο του θ ακολουθήσει μια απίστευτη θηριωδία. Οι δυο νεκροί σύντροφοι θα αποκεφαλιστούν από τους διώκτες τους και τα κεφάλια τους θα κρεμαστούν από τις 18 έως τις 20 Ιούνη, σ’ ένα φανοστάτη στα Τρίκαλα.
Ο Άρης όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι βαθιά εγκαταστημένος στο νου και στην καρδιά, όσων ανθρώπων αγωνίζονται, ως σύμβολο των αγώνων για τη λευτεριά και τη δημοκρατία του λαού. Ζει στη συλλογική μνήμη ως ενσάρκωση του κομμουνιστή επαναστάτη, του φλογερού πατριώτη, του λαϊκού αγωνιστή.Οι αγώνες του για μια λεύτερη και δημοκρατική Ελλάδα παραμένουν και σήμερα επίκαιροι." 

Γράφει, στο facebook, για τον Άρη Βελουχιώτη, ο Θράσος Αβραάμ. Και εμείς συμπληρώνουμε με ένα στιχάκι των Social Waste."Αντίο, Καπετάνιε επαναστάτη, 
καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής".


3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αρης ήταν απο τους σκληρότερους καπετάνιους του ΕΛΑΣ. Η ηγεσία του ΚΚΕ τον χαρακτήριζε "αλήτη" και ήθελε να τον ξεφορτωθεί στέλνοντάς τον να οργανώσει αντάρτικο στη Ρούμελη. Δυστυχώς για αυτούς τα κατάφερε πολύ καλύτερα απο οτι περίμεναν. Στελνανε συνεχώς επιτηρητές δίπλα του για να τον ρουφιανεύουν στο κόμμα και τον αποκαλούσαν υποτιμητικά "μιζέρια" Ευθύνεται για πολλές απαγωγές και δολοφονίες αθώων πολιτών. Οι πραγματικοί διώκτες του που τον οδήγησαν και στο θάνατο, ήταν οι ιδιοι οι σύντροφοί του. Οι ένοπλοι που ηγούνταν ήταν μόνο στο όνομα Δημοκτρατικός στρατός και δεν μάχονταν σίγουρα για καμία Δημοκρατία! Απεναντίας μάχονταν για την επιβολή με ΤΗ ΒΙΑ ΠΑΝΤΑ Κομουνιστικού καθεστώτος καθοδηγούμενου απο τους Ρώσους και βοηθούμενο απο τους Γιουγκοσλάβους, Αλβανούς και τους Βούλγαρους σφαγείς συνεργάτες των Γερμανών. Αυτός και όλοι οι καπετάνιοι Του ΕΛΑΣ ευθύνονται για ένα ποτάμι Ελληνικού αίματος που χύθηκε για τις φιλοδοξίες των Κομουνιστών άδικα! Αυτά τα λίγα γιατί φτάνει πια η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναζισμός και Κομουνισμός εμπεριέχουν στο DNA τους τη βία. Πληροφοριακά ο Κομμουνισμός ευθήνεται για το βασανισμό και το θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων παγκοσμίως και στις χώρες όπου εγκαταστάθηκε! Η διαφορά τους είναι πως στο Ναζισμό η βία είναι φανερή και ξεκάθαρη , ενω στο Κομουνισμό φτιασιδωμένη και κρυμμένη πίσω απο τις λέξεις Δημοκρατία και Λαϊκός για να παραπλανούν ευκολότερα. Θα εισασταν κατα τη γνώμη μου σωστοί λοιπόν αν μαζι με το Ναζισμός στρεφόσασταν και εναντια στο Κομουνισμό και ειδικά το Σταλινικό που τον ζουν ακόμα και σήμερα σε πολλά μερη της γής. Ετσι!

    Μιχάλης Σταματίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.