27.5.18

Μηνύματα Ηλιόπουλου αποκαλύπτουν τις υπόγειες σχέσεις Χρυσής Αυγής και κυβέρνησης Σαμαρά

Μηνύματα του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου διαβάστηκαν, χθες στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Τα μηνύματα, που δημοσιεύει η πρωτοβουλία Jailgoldendawn, αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων τη συνεργασία του Τάκη Μπαλτάκου με τη ναζιστική οργάνωση και τις συναντήσεις που είχε με ηγετικά στελέχη των νεοναζί πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Ηλιόπουλος χαρακτηρίζει στα μηνύματα τον Μπαλτάκο, τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, «βαμμένο Χρυσή Αυγή». 
Τα μηνύματα του Ηλιόπουλου, προστίθεται στις αντίστοιχες επικοινωνίες που προκύπτουν από το κινητό του Κασιδιάρη, αλλά και το περίφημο βίντεο με τη συνομιλία του Μπαλτάκου με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για τις διώξεις της ηγεσίας της οργάνωσης. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν από τη μία τις υπόγειες σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα υποβαθμίζουν τους ισχυρισμούς του Μπαλτάκου στη συνομιλία του με τον Κασιδιάρη, καθώς όπως φαίνεται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν και στενός συνεργάτης της οργάνωσης. 







Τα «κατορθώματα» του Λαγού
Στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναγνώστηκαν και τα στοιχεία που εμπλέκουν τον Λαγό σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου.  Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διάβασε μηνύματα που αντάλλαξε ο Λαγός με τη συγκατηγορούμενή του Νικόλ Μπενέκη μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο (10/7/2013). Από τα μηνύματα προκύπτει η παρουσία του Λαγού στην επίθεση με τον ρόλο του επικεφαλής, ο ξυλοδαρμός μελών του Συνεργείου με σχεδιασμό και πρόθεση, η οργανωμένη αποχώρηση και η προσαγωγή μελών της ΧΑ από την αστυνομία που όμως δεν σήμανε οποιαδήποτε σύλληψη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.