7.5.18

Τιμωρήθηκε φαντάρος για χαιρετισμό στην Εργατική Πρωτομαγιά

Την αντίδραση του «κατασταλτικού μηχανισμού του Ελληνικού Στρατού» προκάλεσε η παρέμβαση φαντάρου, με αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο φαντάρος Γιώργος Ανανιάδης, μετά την παρέμβασή του στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, ταυτοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του ΓΕΣ και τιμωρήθηκε άμεσα από τη μονάδα του. «Το μήνυμα είναι σαφές: ο Ελληνικός Στρατός θέλει τους φαντάρους μόνο ως Πραιτοριανούς για να επιβάλλουν τα Δόγματα Πολέμου – Καταστολής, εντός και εκτός συνόρων, Αναλώσιμους στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ και πετρελαϊκά κοιτάσματα, Συμμέτοχους-Συνένοχους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ο φαντάρος Γιώργος Ανανιάδης ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ γιατί τους Αμφισβήτησε, γιατί εκφράζει ευρύτερες αγωνίες των συναδέλφων.  Φορώντας την στολή του Ελληνικού Στρατού -όπως είχε κάθε δικαίωμα- και ασκώντας τα Συνταγματικά του δικαιώματα, ο συνάδελφος στρατιώτης εξέφρασε την Αλληλεγγύη του προς τα Ταξικά του Αδέλφια, δηλώνοντας ότι οι Φαντάροι είναι του Εργαζόμενου λαού παιδιά» τονίζει ο «Σπάρτακος» στην καταγγελία του.



«Με την Αξιοπρεπή και Υπερήφανη στάση του έστειλε ένα μήνυμα καταδίκης της

κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που καταστρέφουν λαούς και προκαλούν ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας και προσφυγιάς: Βαλκάνια, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανος, Λιβύη, Συρία πρόσφατα
Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της πολεμικής βιομηχανίας, των εφοπλιστών και εργολάβων, των πετρελαϊκών εταιρειών. Για τα συμφέροντά τους Απαιτούν να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε», προσθέτει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.

«H κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την τιμωρία φαντάρου ο οποίος δημόσια, σε συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά, καταδίκασε τόσο την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ όσο όμως και την εκπαίδευση του ελληνικού στρατού για «σενάριο» καταστολής πλήθους. Το γεγονός έγινε λίγο μόνο καιρό όταν φαντάροι τιμωρήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική πορεία. Εδώ πρέπει να γίνει σαφές ότι η κυβέρνηση αλλά και η φυσική ηγεσία του ελληνικού στρατού προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν το σύνολο της στρατευμένης νεολαίας» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες, ένας άλλος φαντάρος, ο Αιμίλιος Κακλαμάνος τιμωρήθηκε από τη μονάδα του για τη συμμετοχή του και τη δημόσια παρέμβασή του στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Σύνταγμα τον περασμένο Φλεβάρη.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/128270/Timorithike-fantaros-gia-xairetismo-stin-Ergatiki-Protomagia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.