8.5.18

Νέο ρεσιτάλ ξενοφοβίας από τον δήμαρχο Μήλου


Ονειρεύεται την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί, αρνείται να πληρώσει εισιτήριο στο Λούβρο για να τη δει, σχεδιάζει μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα στις ακτές, προτιμά οι «λαθρομετανάστες» να είναι μαντρωμένοι και γι’ αυτόν δεν υπάρχουν διακινητές, παρά μόνον καπεταναίοι που θέλουν να βγάλουν ένα μεροκάματο...

Ο λόγος για τον «Ξένιο» κύριο Γεράσιμο Δαμουλάκη, δήμαρχο της Μήλου, ενός νησιού που έχει δεχθεί ελάχιστες προσφυγικές ροές μέχρι σήμερα, αλλά έχει έναν αιρετό άρχοντα, ο οποίος ξεσπά συχνά σε διάφορα ρεσιτάλ ξενοφοβίας.

Αφορμή για το τελευταίο ξέσπασμα του δημάρχου αποτέλεσε προχθεσινό περιστατικό, κατά το οποίο διασώθηκαν 74 πρόσφυγες σε σκάφος στα ανοιχτά της Μήλου.

«Το βασικό είναι η ζωή των ανθρώπων (που σώθηκαν). Είναι λαθρομετανάστες και εμένα θα μου επιτρέψετε να τους αποκαλώ έτσι, είναι λάθρο από το Πακιστάν» είπε χθες ο δήμαρχος στον realfm, προσθέτοντας πως «όταν είναι στη θάλασσα, επειδή είναι άνθρωποι και λόγω του διεθνούς δικαίου, έχουμε υποχρέωση να τους σώσουμε. Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώνουμε πως είναι λαθρομετανάστες, μπήκαν παράνομα και δημιουργούν θέμα.

»Ευτυχώς είναι άντρες. [...] Ο μόνος χώρος που υπάρχει στη Μήλο, είναι κάτω στο λιμάνι, εκεί που είναι ο χώρος για τα κρουαζιερόπλοια, εκεί μπορούμε να τους έχουμε μαντρωμένους, να το πω έτσι (γέλιο), για να καταλαβαίνει ο κόσμος. Κι αυτό δημιουργεί μια χείριστη εικόνα σε ένα νησί που βρίσκεται σε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, κάθε μέρα δεχόμαστε 50-60 κότερα. Οι διακινητές, ας τους πούμε καπεταναίους, σου λένε, έτσι κι αλλιώς χαμένοι είστε, ας βγάλουμε και εμείς κάνα μεροκάματο».

Πριν από τρία χρόνια, σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο ίδιος, μιλώντας προς την τότε αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, αποκάλεσε επανειλημμένα «λαθρομετανάστες» τους πρόσφυγες και επιχείρησε να εμφανίσει το ζήτημα σαν «βόμβα» για τον νησιωτικό τουρισμό.

Δεν έχει κι άδικο ο δήμαρχος, ποιος τουρίστας θα ήθελε να κολυμπά δίπλα σε πτώματα μεταναστών και προσφύγων; Μόνο οι εχθροί της επιχειρηματικότητας και της ναυτοσύνης. Ισως να τα λύσει όλα αυτά η επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στο νησί.

«Ο τρόπος με τον οποίο σε κοιτάζει, πέρα ότι την ερωτεύεσαι, είναι σαν να σου λέει “κάνε κάτι να με πάρεις πίσω”», δήλωσε πριν από έναν χρόνο ο δήμαρχος, που είναι σταθερός στον επαναπατρισμό. Αγαλμάτων και ανθρώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.