4.5.18

Ντοκιμαντέρ: «Το ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ»


Το νέο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Το ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ» μας ξεναγεί μέσα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ και παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, πέντε χρόνια από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια των εργαζομένων.

Ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης και ο αλληλέγγυος Michael Fidelio, ερχόμενος από το Μόναχο, έφτασαν στο ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ το Μάρτιο του 2018. Όμως η ιδέα για το γύρισμα ενός video μέσα στο εργοστάσιο υπήρχε από τις πρώτες συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Οι δημιουργοί εξηγούν: Επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο των εργαζομένων που δεν παράγει εκμετάλλευση, αλλά συνεχίζει να παράγει προϊόντα και συνάμα χαμόγελα, κοινωνική απελευθέρωση και ένα εισόδημα σε κάποιους ανθρώπους που η εταιρία αποφάσισε να αφήσει στον δρόμο. Φτιάξαμε το βίντεο-ντοκιμαντέρ «Το ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ» στις 29 Μαρτίου με ένα smartphone. Αφήνω τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να σας τα πουν οι ίδιοι, τους αξίζει μόνο ένας στίχος: Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.