23.4.18

Οι θύτες έγιναν θύματα στα Σεπόλια

Tι συμβαίνει όταν πέντε αντιφασίστες κάτοικοι του Κολωνού, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς, καταγγέλλουν στο αστυνομικό τμήμα την επικίνδυνη δράση φασιστοειδών, που τους σημαδεύουν με όπλα από το μπαλκόνι ρίχνοντας και καμιά ντουφεκιά για εκφοβισμό


Η κοινή λογική λέει ότι η αστυνομία ερευνά την επώνυμη καταγγελία για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Η λογική του παραλόγου λέει ότι όταν καταγγέλλεις φασιστικές απειλές, μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος σε μια πολυσέλιδη δικογραφία που ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να εμφανίσει τους θύτες ως θύματα.
Οσμή άλλων εποχών, φρονηματικών διώξεων και κατασκευής ενόχων με στημένες κατηγορίες, έχει η υπόθεση που ξεκίνησε από την Ασφάλεια Κολωνού και έφτασε στην Κρατική Ασφάλεια, στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος.
Η προανακριτική διαδικασία στοχοποιεί δύο νεαρούς φοιτητές του Πολυτεχνείου, οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους μάρτυρες που κατήγγειλαν τους φασίστες κουμπουροφόρους.
Το κουβάρι μπλέκεται περισσότερο καθώς το περιστατικό δεν συνέβη οποιαδήποτε ημέρα, αλλά το απομεσήμερο της Κυριακής 12 Νοεμβρίου του 2017.
Το ίδιο πρωινό τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας ξεκίνησαν μαθήματα στο 144ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Σε μια μαζική και ειρηνική συγκέντρωση εκατοντάδες Ελληνες και μετανάστες, σωματεία και συλλλογικότητες, έσπευσαν να καλωσορίσουν τα παιδιά.
Προοδευτικοί πολίτες από όλη την Αθήνα, κυρίως κάτοικοι του Κολωνού, των Σεπολίων και της Ακαδημίας Πλάτωνος, απέδειξαν έμπρακτα ότι στη γειτονιά τους δεν χωράνε η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός.

Δύο άνδρες με όπλα


Είχε προηγηθεί ενορχηστρωμένη εκστρατεία φόβου και ρατσιστικών κραυγών. ΜΜΕ πρόβαλλαν προνομιακά τους ισχυρισμούς γονέων και κατοίκων ότι δήθεν τα Ελληνόπουλα κινδυνεύουν αν μοιραστούν τα θρανία τους με τα Πακιστανόπουλα -ακόμα και σε διαφορετικές ημέρες.
Στις 2.00 μ.μ., ενώ το μάθημα είχε ολοκληρωθεί ομαλά και οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, από το μπαλκόνι διαμερίσματος στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Τιφύος, μετά από διαπληκτισμό, δύο άντρες σημάδεψαν τους διαδηλωτές με όπλα, ενδεχομένως αεροβόλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Οι διαδηλωτές έντρομοι επέστρεψαν προς το σχολείο. Ανέφεραν αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.
Τη μεθεπομένη αυτόπτες μάρτυρες και μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος κατέθεσαν ενόρκως για το περιστατικό. Η τύχη της καταγγελίας τους αγνοείται.
Αντίθετα, πρόσφατα οι δύο φοιτητές είδαν έκπληκτοι τις μαρτυρίες τους να έχουν γίνει «ένθετο» στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους.

Καταθέσεις συγγενών



«Μαγιά» στο συνονθύλευμα κατηγοριών, που εμπλέκει άσχετα μεταξύ τους γεγονότα όπως διαδήλωση αναρχικών που έγινε δύο ημέρες αργότερα, είναι οι ένορκες καταθέσεις δύο γυναικών, της θείας και της μητέρας των δύο φερόμενων ως κουμπουροφόρων.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, που επιβεβαιώνει με κατάθεση-καρμπόν αστυνομικός, απλώς προστάτευσαν τις γυναίκες από τους προπηλακισμούς των διερχομένων. Κουβέντα φυσικά δεν έγινε για τα όπλα.
Αν και κανένας δεν αναγνωρίζει τους δύο φοιτητές ως εμπλεκόμενους στο συμβάν, τα ονόματά τους εμφανίζονται ως διά μαγείας στη δικογραφία με κατηγορίες για «φθορές» και «διατάραξη ειρήνης».
Μόνη δικαιολογία η μαρτυρία της μητέρας ότι «ήταν έξω από το σπίτι αργότερα και κοιτούσαν» και ότι αναγνώρισε ο γιος της τον έναν ως πρώην συμμαθητή του.
«Ούτε εγώ ούτε οι γιοι μου έχουμε σχέση με τη Χρυσή Αυγή» διαβεβαίωσε η μητέρα. Ωστόσο από τα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτουν άμεσες και φιλικές σχέσεις με εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις.
Σε προφίλ που διατηρεί στο facebook ως «Κώστας Υπερβόρειος» ο ένας γιος (με το επώνυμό του σε παρένθεση) φιγουράρουν οι Ουκρανοί νεοναζί παραστρατιωτικοί «Τάγματα Αζόφ», διαδηλώσεις στη μνήμη του Ρούντολφ Ες, οι Combat 18, ενώ οι φίλοι του του εύχονται χρόνια πολλά με τούρτα-σβάστικα.
Αντίστοιχα οι δύο γυναίκες αναρτούν άρθρα της Χρυσής Αυγής και ομιλίες του Μιχαλολιάκου.
Η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος καταγέλλει την εκστρατεία στοχοποίησης των δύο φοιτητών καταθέτοντας και υπόμνημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Δεκάδες σωματεία και φορείς με ψηφίσματά τους απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις των φοιτητών και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που απείλησαν με όπλα τους αντιφασίστες.
«Από την πρώτη στιγμή που φτιάξαμε τον χώρο της Συνέλευσης άρχισαν επιθέσεις από ομάδες φασιστών», μας λέει ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης και ένας από τους καταγγέλλοντες.

Επιθέσεις με σκυλιά

«Είχαμε δεχτεί επιθέσεις ατόμων με σκυλιά σε αφισοκόλληση, βανδαλισμούς και απειλητικά συνθήματα στο στέκι, μεταξύ άλλων και από τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές (η αδελφή οργάνωση των Combat 18, που συνελήφθησαν για την επίθεση στη Φαβέλα). Εχουμε καταγείλλει όλα τα περιστατικά στο Α.Τ. Κολωνού από τον Μάρτιο του 2017, κοινοποιώντας τα με υπόμνημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον πρωθυπουργό. Τους καθιστούσαμε υπεύθυνους για ό,τι συμβεί και ζητούσαμε να πάρουν μέτρα. Εμείς δεν σταματήσαμε την αντιφασιστική δράση. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα».
Αποκορύφωμα τα γεγονότα της 12ης Νοεμβρίου και οι πυροβολισμοί από το μπαλκόνι της οδού Τιφύος.
«Το πιο εξωφρενικό ειναι ότι από τους πέντε που καταθέσαμε για το περιστατικό των πυροβολισμών, οι δύο βρέθηκαν μπλεγμένοι χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο εις βάρος τους. Μέχρι και σήμερα ο δικηγόρος μας δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία των καταγγελιών μας».
Τι κλίμα επικρατεί σήμερα στην περιοχή; «Ολα είναι μια χαρά. Τα μαθήματα των Πακιστανόπουλων συνεχίστηκαν κανονικά, κανένας δεν αρρώστησε, κανένας δεν έπαθε τίποτα».
Οι μισαλλόδοξες κραυγές ότι δήθεν «θα αρρωστήσουν τα παιδιά μας» και «θα μας βρομίσουν τα σχολεία» ήταν ρατσιστικές τουφεκιές στον αέρα. Σαν τους τραμπουκισμούς των φιλοναζιστών πιστολέρο.
Γράφει:Αφροδίτη Τζιαντζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.