16.4.18

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης: Ο εμετός της ελληνικής επιχειρηματικότητας

O Λαρισαίος ορθόδοξος και ακροδεξιός επιχειρηματίας Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής και ομώνυμης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως θα ενισχύσει την οικογένεια του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, με μηνιαία σύνταξη των 500 ευρώ, ενώ παράλληλα θα καλύψει και τις σπουδές των παιδιών του. 


Ο Κωνσταντινιδης είναι η επιτομή της πλήρoυς γραφικότητας, της ευκαιριακής εκμετάλλευσης καταστάσεων και ο ορισμός της υποκρισίας της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης.  

Εμφανίζεται αγανακτισμένος απέναντι στο κράτος το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι βλάσφημο (ναι! Είπε βλάσφημο) προς καθετί ελληνικό και ορθόδοξο, χωρίς φυσικά να αναφέρει πουθενά ότι έχει γονατίσει οικονομικά την κοινωνία.  

Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού τον έχει καταβολέψει αυτή η κατάσταση. Είναι γνωστό σε όλη την πιάτσα ότι δίνει στους εργαζομένους του έναν από τους πιο χαμηλούς μισθούς στην αγορά, που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ. Οι συνθήκες εργασίας στα καταστήματά του, δε, είναι επίσης γνωστές.  

Επέλεξε, λοιπόν, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, να ενισχύσει την δημόσια εικόνα του και να διαφημίσει τα ζαχαροπλαστεία του με 500 ευρώ το μήνα προς την οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε.  

Όχι και άσχημο deal, αν σκεφτεί κανείς, ότι ήδη έχει ξεκινήσει στους ακροδεξιούς κύκλους προμοτάρισμα προς τα ζαχαροπλαστία «Κωνσταντινίδης», οι όποιοι κάνουν διαφήμιση στον ακροδεξιό επιχειρηματία, προτρέποντας να αγοράζουν οι φίλοι τους γλυκά από αυτόν, προς ένδειξη σεβασμού, για να γεμίσουν τα στομάχια τους, μιας και τα κεφάλια τους είναι έτσι κι αλλιώς άδεια.  

Και αν αυτό δεν προσβάλλει τους υπαλλήλους του των 400 ευρώ, τότε δεν ξέρω τι θα μπορούσε.  

Σπάζοντας κάθε γραφικόμετρο, επέλεξε να ανακοινώσει την σπουδαία δωρεά του, στο facebook, σε πολυτονικό.  



Το άνωθεν σούργελο με τα γαλακτομπούρεκα, που διαφημίζει την πραμάτεια του και τις ακροδεξιές και θρησκευτικές του πεποιθήσεις με το πρόσχημα ότι βοηθά μια χήρα και δυο ορφανά, ενώ δίνει μισθούς πείνας σε όποιον πέσει στα χέρια του να δουλέψει, είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του εμετού και της υποκρισίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.  

Αποθεώστε τον. Ζώα.  

Πατρίς
Θρησκεία

1 σχόλιο:

  1. Κανει κηρυγμα φιλανθρωπιας ο εργοδοτης των 400 ευρω...απλα εμετικος.Μαυρο στα μαγαζια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.