5.4.18

Πυροβόλησαν 10 φορές Αφροαμερικανό στο Μπρούκλιν

Ακόμη ένας άντρας σκοτώθηκε από αστυνομικούς στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τέσσερις αξιωματικοί  πυροβόλησαν 10 φορές το θύμα, που κρατούσε μεταλλικό σωλήνα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. 

Σε συνέντευξη Τύπου επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας υποστήριξε ότι κινητοποιήθηκε μετά από κλήση ατόμων, που ανέφεραν ότι ο ύποπτος έστρεψε πυροβόλο όπλο εναντίον πεζών.
Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε στο σημείο του εγκλήματος για να διαμαρτυρηθούν φωνάζοντας «καταπιεστές» τους αστυνομικούς.
Ένας γείτονας του θύματος δήλωσε στην Daily News ότι το γνώρισε 20 χρόνια. «Το μόνο που έκανε ήταν να περπατάει γύρω στη γειτονιά». «Μίλαγε στον εαυτό του, συνήθως κρατούσε μια πορτοκαλί Βίβλο ή ένα κομπολόι». Ποτέ δεν είχε πρόβλημα με κανέναν» είπε.
Η νέα δολοφονία έρχεται μετά από πολλές άλλες άοπλων Αφροαμερικανών, που έχουν πυροδοτήσει διαδηλώσεις στους δρόμους και στην άνοδο του κινήματος Black Lives Matter.
Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο και για αρκετές ημέρες συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, όπου 22χρονος έπεσε νεκρός από τα πισώπλατα πυρά αστυνομικών. Το αντικείμενο που κρατούσε ο νεαρός αποδείχθηκε ότι ήταν το κινητό του τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.