21.3.18

Ισόβια στον χρυσαυγίτη πολιτευτή


Σε ισόβια κάθειρξη και σε επιπλέον ποινή φυλάκισης 15 μηνών καταδικάστηκε από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου, τον Οκτώβριο του 2016.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκριναν ομόφωνα ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον κατηγορούμενο, καθώς δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό του ότι σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τον 68χρονο γείτονά του, Μάκη Μαρκόπουλο, γιατί ένιωσε πως απειλείται η ζωή του.

Δράστης και θύμα, που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του 68χρονου γυμναστή, καβγάδιζαν τακτικά. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο ακροατήριο από τις καταθέσεις των μαρτύρων, αιτία των αντιπαραθέσεων των δύο ανδρών ήταν οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του.

Την ημέρα της δολοφονίας, όταν το θύμα είδε τον 60χρονο με το υπηρεσιακό του περίστροφο, τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη και ύστερα ο κατηγορούμενος φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος τον γυμναστή όταν «εγκλωβίστηκε» ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

«Λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε. Δεν επιδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Ολα έγιναν υπό συνθήκες φόβου» είπε μεταξύ άλλων απολογούμενος ενώπιον των δικαστών.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και του επέβαλαν ισόβια, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, για μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Την οικογένεια του θύματος εκπροσώπησαν στο δικαστήριο ο αδελφός του, δικηγόρος Ηλίας Μαρκόπουλος, και ο Παύλος Σαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.