26.3.18

Η σιωπηλή ομιλία της Έμα Γκονζάλες [ΒΙΝΤΕΟ]


Μια ομιλία… σιωπής διάρκειας έξι λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων έδωσε η Έμα Γκονζάλες κατά τη διάρκεια της «μεγάλης πορείας για τη ζωή μας», την διαμαρτυρία εκατοντάδεων χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στις ΗΠΑ εναντίον της οπλοκατοχής. 

Η Έμα Γκονζάλες αναδείχτηκε σε πρόσωπο του νέου κινήματος διαμαρτυρίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, όταν κατήγγειλε ανοιχτά το λόμπι των όπλων και τους πολιτικούς που λαμβάνουν χρηματική στήριξη από την NRA (Εθνική Ένωση Όπλων). Η Έμα φοιτά στο Λύκειο της Φλόριντα όπου τον προηγούμενο μήνα ένας πρώην μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 14 μαθητές και τρεις καθηγητές. Εκείνη επέζησε. 
Στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε χθες στην Ουάσινγκτον με αίτημα αυστηρότερους νόμους περί όπλων, η Έμα έκανε τα εξής: Διάβασε τα ονόματα των 17 θυμάτων της Φλόριντα, σκούπισε τα δάκρυα από το πρόσωπό της και δεν είπε τίποτα. Σιώπησε. Κάποια στιγμή κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι έκαναν το ίδιο με εκείνη. Παρέμειναν σιωπηλοί.
Η σιωπή της Έμα ήταν δυσβάσταχτη και κράτησε ακριβώς έξι λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα. Τόσο χρονο χρειάστηκε ο δολοφόνος για να κάνει το αποτρόπαιο έργο του στο σχολείο της. Στο τέλος, πριν φύγει από τη σκηνή, η Έμα είπε: «Αγωνιστείτε για τη ζωή σας πριν κάποιος άλλος σάς την στερήσει!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.