28.3.18

Πρωτοβουλίες της Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο ενάντια στις πολεμικές ιαχές

Αναδημοσιεύουμε από το fb του Θράσου Αβραάμ για τις πρωτοβουλίες της "Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο" ενάντια στην εθνικιστική και αλυτρωτική προπαγάνδα που αναπτύσσεται στις δυο χώρες και για το δυνάμωμα του αγώνα για ειρήνη, φιλία,  αλληλεγγύη. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή έχουν πληθύνει οι πολεμόχαρες ιαχές στη χώρα μας τόσο από τα Μέσα όσο και από διάφορους πολιτικούς, πολιτευτές, κόμματα κτλ προσπαθώντας να διαμορφώσουν ένα κλίμα εθνικιστικής πώρωσης και πολεμικού παροξυσμού. Απέναντι σ αυτές τις κραυγές υπάρχουν φωνές και στις δυο μεριές του Αιγαίου που θέλουν να συμβάλουν στη προσέγγιση και ειρήνη των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Μια τέτοια φωνή είναι η κίνηση Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο όπου ανέλαβε πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη φιλική επίσκεψη Τούρκων δημάρχων γειτονικών της Λέσβου δήμων αλλά και ανταλλαγή των επισκέψεων αυτών. Για το σκοπό αυτό συναντήθηκε με το δήμαρχο Λέσβου αλλά και την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός αντιπρότεινε να αναληφθεί πρωτοβουλία από όλους τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου και τους ομολόγους τους των τουρκικών παραλίων για έκφραση με κοινή τους δήλωση της ανάγκης να διαφυλαχθεί η ειρήνη και η συνεργασία στην περιοχή. 
Σε σχετική ανακοίνωση της η «Συνύπαρξη» χαιρετίζει ¨την συναντίληψη και την κατανόηση από τους δύο κορυφαίους λειτουργούς της Τ.Α. των θέσεών της, αλλά και τις πρωτοβουλίες τους να έλθουν σε συνεννόηση με τους απέναντι τούρκους ομολόγους τους, για να απαιτήσουν από κοινού την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή¨.
Όπως έχω σημειώσει ξανά ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον τούρκικο λαό αλλά και με τους άλλους λαούς των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Οι γείτονες λαοί αντίθετα έχουν κοινούς αντιπάλους και αυτοί είναι η εκμετάλλευση , η φτώχεια, η ανεργία και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που έχουν χωθεί για τα καλά στην περιοχή κάνουν τους δικούς τους σχεδιασμούς μ έναν Ερντογάν να ηγείται μιας κυβέρνησης απίστευτου αυταρχισμού και βίας εναντίον της αριστεράς, της κούρδικης μειονότητας, των γυναικών και κάθε ανθρώπου που πάει ενάντια στο καθεστώς του. Απ την άλλη η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους αιματηρούς σχεδιασμούς μιας συμμετέχει σε 13 ΝΑΤΟικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως την Αφρική. Οι πολίτες των δυο χωρών είναι εκείνοι που πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν φραγμό στα όσα σχεδιάζονται για την περιοχή μας. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τους ανταγωνισμούς αντιθέτως έχουν να χάσουν τα πάντα, τελικά μέχρι και τη ζωή τους.
Απέναντι στην εθνικιστική και αλυτρωτική προπαγάνδα που αναπτύσσεται στις δυο χώρες και είναι το καλύτερο εκκολαπτήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού, της φασιστικοποίησης και της υποστολής των αγώνων πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη. Η ειρήνη στο Αιγαίο εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινή πάλη των λαών και στις δύο πλευρές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.