20.3.18

Ποινές κατά Μιχαλολιάκου - Κασιδιάρη - Ηλιόπουλου για ρητορική μίσους


Περικοπή της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης κατά το ένα τέταρτο στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική μίσους» από την Ολομέλεια της Βουλής. Στη συνεδρίαση της η Βουλή αποφάσισε επίσης και αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο, με αφορμή τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στις 6 Μαρτίου 2018, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε λεκτικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά απαιτώντας να αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Π. Ηλιόπουλο, επιτιθέμενος επίσης κατά του Μ. Μουσταφά τον είχε χαρακτηρίσει «Τούρκο πράκτορα».

Τιμωρία επιβλήθηκε και στον Νίκο Μιχαλολιάκο με το σκεπτικό ότι στην προσπάθησε να «καλύψει» τους βουλευτές του ενώ ζήτησε από τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να «δηλώσουν την πατρίδα τους».

Διπλή ποινή επιβλήθηκε στον Ηλ. Κασιδιάρη διότι σε παλαιότερη συνεδρίαση είχε πει πως όταν η ΧΑ γίνει εξουσία, οι βουλευτές «θα σπάνε πέτρες».

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην βεβαίως της ΧΑ. Η Βουλή κατά τη συνεδρίαση αποφάσισε επίσης και αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε με 156 «ναι» η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατόπιν προτάσεως του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει»
«Κάποιοι έχουν ξεφύγει […] σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος τόσο στη Χρυσή Αυγή σχετικά με τη στάση τους απέναντι στους μουσουλμάνους βουλευτές, αλλά και σε παμμακεδονικές οργανώσεις «οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος».

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ, γιατί μοιράστηκαν στους Ελληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης, εάν και όποτε έρθει στη Βουλή, για σύνθετη ονομασία» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα βουλευτές είναι ισότιμοι μαζί μας και όχι απλώς τιμώνται, αλλά βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης. Θα πρέπει να τύχουν απ' όλους μας και μιας σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών, έτσι ώστε να μην τολμήσει κανείς, είτε βρίσκεται στην Αυστραλία και στην Αμερική είτε στην Αυστρία είτε σε αυτά τα έδρανα, να μην αποτολμήσει κάνεις ποτέ ξανά μέσα σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.