13.2.18

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η δίκη της Άχεντ Ταμίμι


Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών σε ισραηλινό στρατοδικείο η δίκη της Παλαιστίνιας έφηβης, Άχεντ Ταμίμι, η ιστορία της οποίας έχει ξεσηκώσει κύμα αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, τόσο εντός των συνόρων που θεωρείται εθνική ηρωίδα, όσο και εκτός αυτών.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα της Άχεντ Ταμίμι, Ναριμάν, καθώς και η εξαδέλφη της Νουρ εμφανίζονται μαζί της στο βίντεο το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για την σύλληψη της και πρόκειται επίσης να δικαστούν. Όμως μόνο η Άχεντ ήταν παρούσα σήμερα στο στρατοδικείο του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη και ο δικαστής ζήτησε να αποχωρήσουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι διπλωμάτες που ήταν παρόντες, επιτρέποντας μόνο την παραμονή των μελών της οικογένειας της Ταμίμι.

Υπενθυμίζεται ότι η Άχεντ συνελήφθη στη Δυτική Όχθη για το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου, όπου αντέδρασε απέναντι σε Ισραηλινούς στρατιώτες χαστουκίζοντας και κλωτσώντας δύο από αυτούς, με τους ίδιους να μην απαντούν τα χτυπήματα. Μάλιστα, στο Ισραήλ ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις ακριβώς επειδή οι δυνάμεις ασφαλείας δεν προχώρησαν σε «αντίποινα».

Το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του πατρικού της σπιτιού στο Ναβί Σαλέχ, ένα χωριό της Δυτικής Όχθης, όταν σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, δέχθηκαν πέτρες, στον απόηχο της συνεχούς έντασης που επικρατεί στα ισραηλινά και παλαιστινιακά εδάφη, τουλάχιστον από την ημέρα της ανακοίνωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ της απόφασης για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Απαγγέλθηκαν εναντίον της βαρύτατες κατηγορίες για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας. Η νεαρή, με μακρά οικογενειακή ιστορία στην αντίσταση έχει ξεσηκώσει κύμα αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, τόσο εντός των συνόρων που θεωρείται εθνική ηρωίδα, όσο και εκτός αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου