26.2.18

Για τη φασιστική επίθεση στη «Φαβέλα»

Γραφει: Γιώργος Λιγουριώτης
Φασιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Φλεβάρη, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», στον Πειραιά.


Φασίστες με κουκούλες

Ομάδα φασιστών εισέβαλε στον χώρο με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς, κράνη και καπνογόνα. Φωνάζοντας «μουνια θα πεθανετε» και «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή»επιτέθηκε στα μέλη της «Φαβέλας» που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη τους συνέλευση.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 5 άτομα, εκ των οποίων ένας άντρας στο πρόσωπο από καπνογόνο και η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.





Δεν ήταν η πρώτη φορά

Ο χώρος είχε στοχοποιηθεί ξανά τον Αύγουστο του 2017, με δυο εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, όπου σύμφωνα με την αστυνομία είχε τοποθετήσει η φασιστική ομάδα «Απέλλα».

Φαίνεται ότι η πρόσφατη έξαρση του εθνικισμού με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό έχει δώσει αέρα σε φασιστικές ομάδες που αισθάνονται ότι έχουν χώρο για να εντείνουν την εγκληματική τους δράση. Πριν μερικές μέρες εξάλλου είχαμε νέα φασιστική επίθεση στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει μαζική, μαχητική και οργανωμένη απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις. Ποτέ ξανά φασισμός!


Πηγη:http://net.xekinima.org/gia-ti-fasistiki-epithesi-sti-favela/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.