14.2.18

Πινακίδες «αντίστασης στη Λευκή Υπεροχή» στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ


Εμφατικό μήνυμα κατά του ρατσισμού και των οπαδών της «Λευκής Υπεροχής» εκπέμπει μία φάρμα στη Βιρτζίνια, όπου τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε η φιλοναζιστική συγκέντρωση του Σάρλοτσβιλ, καθώς δεν δίστασε να εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της περιοχής πινακίδες με μηνύματα στήριξης σε όσους βιώνουν ρατσισμό και διακρίσεις.

«Εξεγερθείτε κατά της αδικίας», «Αντισταθείτε στην Λευκή Υπεροχή», «Ανήκεις, μείνε δυνατός», αλλά και «Εντάξει, αλλά σοβαρά, τι θα έκανε ο Ιησούς», μερικά μόνο από τα μηνύματα στις πινακίδες που έχει εγκαταστήσει στην περιοχή του Σέντερβιλ της Βιρτζίνια μία μικρή φάρμα, με στόχο να καταδικάσει τον ρατσισμό και τη διχαστική ρητορική, που ημέρα με την ημέρα κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Independent, η οικογενειακή φάρμα «Cox Farms» προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να προωθήσει «μηνύματα ένταξης», ανταποκρινόμενη στα αιτήματα του κινήματος Black Lives Matters, των μεταναστών και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ιδιοκτητών στη βρετανική εφημερίδα, «μερικοί γείτονες μοιάζουν πολύ ικανοποιημένοι» από τα μηνύματα που περιλαμβάνουν οι πινακίδες, ενώ σε ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν πως «πιστεύουμε ειλικρινά ότι η καταπολέμηση της αδικίας και της λευκής υπεροχής είναι μια ευθύνη που μπορεί -και πρέπει- να μας ενώσει όλους. Αγωνιζόμαστε για να δούμε πόσο ο καθένας από τους αυτοαποκαλούμενους λευκούς υπερασπιστές θα λάβει αυτή την κίνηση ως προσωπική επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.