16.2.18

«Μην τις σκοτώνετε, πυροβολήστε τες στο αιδοίο»


 «Είναι εντολή. Μην τις σκοτώνετε, πυροβολήστε τες στο αιδοίο, γιατί χωρίς αυτό είναι άχρηστες», δήλωσε απερίφραστα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε πως διέταξε να κάνουν οι στρατιώτες του στις γυναίκες μέλη του αντάρτικου Νέος Λαϊκός Στρατός (ΝΡΑ). Ενα παραλήρημα εγκληματικής μισογυνίας που έγινε στη διάρκεια συνάντησής του στις αρχές Φεβρουαρίου με πρώην αντάρτες του ΝΡΑ και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

«Ο Ντουτέρτε προτρέπει τις δυνάμεις ασφαλείας σε πράξεις σεξουαλικής βίας στη διάρκεια ένοπλης σύρραξης, κάτι που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», προειδοποίησε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η φιλιππινέζικη φεμινιστική οργάνωση Gabriela τόνισε πως ο πρόεδρος της χώρας «ενθαρρύνει ανοιχτά τη βία κατά των γυναικών, ευνοεί την ατιμωρησία και επιβεβαιώνεται ως ο πιο επικίνδυνος φασίστας φαλλοκράτης της κυβέρνησης».

Ο 72χρονος Ντουτέρτε, που περηφανεύεται ότι έχει δύο συζύγους και δύο ερωμένες, φιλά στο στόμα (εννοείται χωρίς συναίνεση) τις οπαδούς του και δηλώνει ως «χόμπι» του να κυνηγά γυναίκες, δεν φείδεται σεξιστικών, προσβλητικών ή και απειλητικών δηλώσεων κατά των γυναικών.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας του 2016, ο αιμοσταγής πολιτικός που συγκρίνει τον εαυτό του με τον Χίτλερ και θα ήταν ευτυχής αν δολοφονούσε όλους τους τοξικομανείς της χώρας (έχει ομολογήσει πως ο ίδιος έχει σκοτώσει «μόνο» μερικούς), αναφερόμενος στον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία νεαρής Αυστραλής ιεραποστόλου, «αστειεύτηκε» πως ήταν τόσο όμορφη που ως δήμαρχος (τότε) του Νταβάο θα έπρεπε να είχε φτάσει έγκαιρα για να τη βιάσει πρώτος. Ενώ πρόσφατα δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει «42 παρθένες» δώρο σε όποιον επισκεφθεί για τουρισμό τις Φιλιππίνες.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι μισαλλόδοξες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε εξήγησε πως «πρέπει να λαμβάνετε πολύ σοβαρά υπόψη σας όσα λέει ο πρόεδρος, όχι όμως και κυριολεκτικά».

Γι’ αυτό ακριβώς και υπήρξαν τόσο έντονες οι διαμαρτυρίες: όλοι παίρνουν στα σοβαρά τις απειλές του Ντουτέρτε, γνωρίζοντας όσα εγκληματικά είναι ικανός να κάνει.

Συντάκτης: 
Χριστίνα Πάντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.