1.2.18

Ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την καταδίκη του χρυσαυγίτη Θ.Κολιογιάννη

Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την χθεσινή καταδίκη του χρυσαυγίτη Θοδ.Κολιογιάννη για την επίθεση σε αριστερούς αγωνιστές μέσα σε εκλογικό τμήμα στο Κερατσίνι στις 25/1/2015.

Στις 30-01-2018 συζητήθηκε ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά η υπόθεση της επίθεσης του τάγματος της Χρυσής Αυγής στις 25-01-2015, ημέρα εκλογών σε εκλογικό Τμήμα στο Κερατσίνι. Στη δίκη αυτή ο Θεόδωρος Κολιογιάννης (εφόσον ο άλλος κατηγορούμενος Παπαδάκης είχε στο μεταξύ αποβιώσει) κηρύχθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή.


Όσον αφορά το περιστατικό, ήταν ανήμερα βουλευτικών εκλογών όταν το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε απρόκλητα σε μέλη και φίλους οργανώσεων και συλλογικοτήτων, σε σχολείο–εκλογικό τμήμα στο Κερατσίνι, υπό το βλέμμα της αστυνομίας, η οποία αν και ήταν παρούσα στo χώρο από την αρχή, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να επέμβει και να προλάβει τα χειρότερα. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής με μπροστάρη το ηγετικό στέλεχός της στην περιοχή Νεκτάριο Σαλούφα, κρατώντας κράνη και φορώντας γάντια μηχανής ουσιαστικά έδρασαν ανενόχλητα, αφού μετά την επίθεση διέφυγαν με μηχανές και τελικά προσήχθησαν και συνελήφθησαν μόνον οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Η επίθεση αυτή υπερβαίνει το τυπικά νομικό της σκέλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε στο σχολείο του Παύλου Φύσσα και λίγα μέτρα μακριά από το σημείο δολοφονίας του από το xρυσαυγίτη Ρουπακιά, και παράλληλα σε μία περιοχή όπου τα τελευταία πέντε χρόνια τα περιστατικά βίας και εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής διαδέχονται το ένα το άλλο (επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ξυλοδαρμοί Αιγύπτιων ψαράδων κλπ).

Για εμάς, η καταδίκη του Θεόδωρου Κολιογιάννη αποτελεί την ελάχιστη δικαίωση για την παρακρατική και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και των μελών της. Οπλιζόμαστε με αυτοπεποίθηση για τις μάχες του επόμενου διαστήματος απέναντι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή, τόσο στις αίθουσες των Δικαστηρίων, στον εν εξελίξει δικαστικό αγώνα για την εγκληματική της δράση, όσο και στους δρόμους, γνωρίζοντας καλά ότι μόνο έτσι τσακίζεται ο φασισμός και οι αιτίες δημιουργίας και ανάπτυξής του. Επόμενος σταθμός το αντιφασιστικό–αντιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 03/02, ενάντια στις εθνικιστικές συγκεντρώσεις που καπηλεύονται το ζήτημα του λαού και του τόπου, ενάντια στον πόλεμο και τη φασιστική απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.