9.2.18

Δολοφονήθηκε εκπρόσωπος του κινήματος Black Lives Matter στη Νέα Ορλεάνη


Από αγνώστους δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Μουχιντίν Μόγιε, γνωστός και ως Ντμπάχα, ενώ οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα κίνητρα. Η αστυνομία τον βρήκε το βράδυ της Τρίτης αιμόφυρτο δίπλα σε ένα ποδήλατο στη Νέα Ορλεάνη. Είχε πυροβοληθεί στο πόδι και είχε προσπαθήσει να περπατήσει για μερικά τετράγωνα.

Ο 32χρονος είχε μεγάλη ακτιβιστική δράση και είχε περάσει χρόνια αγωνιζόμενος για ισότητα στην αμερικανική κοινωνία και για τα δικαιώματα των μαύρων. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Τσάρλεστον το 2015 για τη δολοφονία του Γουόλτερ Σκοτ από αστυνομικό. Δύο μήνες μετά τα γεγονότα αυτά οκτώ μαύροι δολοφονήθηκαν στο Τσάρλεστον από τον ακροδεξιό Ντίλαν Ρουφ. Είχε πάλι ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις και μίλησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης για την ιστορία της φυλετικής ανισότητας στη χώρα.

Πέρυσι ο Μόγιε προσπάθησε να πάρει μία σημαία του αμερικανικού νότου από έναν ακροδεξιό, αλλά δεν τα κατάφερε. Η αστυνομία τον περικύκλωσε και τελικά τον συνέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.