18.1.18

Κατέστρεψαν το γλυπτό Phylax στο Παλαιό Φάληρο - «Έχω ενδείξεις ότι ήταν χρυσαυγίτες», λέει ο δήμαρχος

Ομάδα αγνώστων που φορούσαν κουκούλες κατέστρεψαν σήμερα τα ξημερώματα το γλυπτό του Παλαιού Φαλήρου Phylax. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το γλυπτό έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων, όμως τελικά αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Διονύση Χατζηδάκη.


Υπενθυμίζεται ότι το άγαλμα ήδη είχε μια φορά βανδαλιστεί με τους δράστες να του πετούν μπογιές ενώ ενορίτες της περιοχής έσπευσαν να το... ξορκίσουν με αγιασμούς καθώς το θεωρούν, όπως λένε δαιμονικό.

Μιλώντας στο News 24/7 ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, είπε ότι στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, δεκατέσσερα ή δεκαπέντε άτομα που επέβαιναν σε ένα μεγάλο φορτηγό χωρίς πινακίδες, έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το κόκκινο γλυπτό, στο Παλαιό Φάληρο.

Αφού κατέβηκαν από το όχημα φορώντας κουκούλες, το έδεσαν με σκοινιά, το τράβηξαν και το έριξαν στο έδαφος. Κατόπιν κατευθύνθηκαν στην καντίνα που βρίσκεται περίπου 20 μέτρα από το σημείο και απείλησαν τον ιδιοκτήτη της. «Του είπαν πως αν ειδοποιήσει την Αστυνομία θα του κάψουν την καντίνα», είπε ο Διονύσης Χατζηδάκης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μάζεψαν το κατεστραμμένο γλυπτό από τον δρόμο και όπως λέει ο δήμαρχος έχει ζητήσει από τον δημιουργό του, Κωστή Γεωργίου, να το πάρει στο ατελιέ του ώστε να γίνει προσπάθεια επισκευής του και ο Phylax να επανέλθει στην θέση του.

Όσον αφορά την επίθεση και τους δράστες της, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου έχει ήδη κάνει μήνυση κατά αγνώστων. Όπως είπε έχει ενδείξεις για το ποιοι μπορεί να ήταν οι δράστες αλλά θα περιμένει να το διερευνήσει η Αστυνομία.

Σε άλλες δηλώσεις του, στον Real FM, σημείωσε: «αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου