10.1.18

«Τα γουρούνια και οι σύμμαχοί τους εύλογα ανησυχούν»


Με σκληρά λόγια απαντούν Γαλλίδες φεμινίστριες στο άρθρο που υπέγραψαν εκατό επώνυμες Γαλλίδες, ανάμεσά τους η Κατρίν Ντενέβ, και ασκούσαν κριτική στο κίνημα που δημιουργήθηκε μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον Χάρβεϊ Γουάνστιν.

«Περιφρονούν τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων και θέλουν να επιβάλουν ξανά τη σιωπή που έσπασε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γουάινστιν» αναφέρουν στην απάντησή τους που δημοσιεύεται στον ιστότοπο francetvinfo επισημαίνοντας ότι το άρθρο αυτό «δεν περνάει πια».

«Μόλις γίνει ένα βήμα για την ισότητα, ακόμη και μισού χιλιοστού, ευγενικές ψυχές μας προειδοποιούν αμέσως ότι υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε στην υπερβολή» σημειώνουν οι ακτιβίστριες και προσθέτουν «Στη Γαλλία, καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες πέφτουν θύματα παρενόχλησης. Δεκάδες χιλιάδες σεξουαλικών επιθέσεων. Και εκατοντάδες βιασμών».

Οι τριάντα ακτιβίστριες που κατηγορούν τις γυναίκες που υπέγραψαν το χθεσινό άρθρο ότι «μπερδεύουν σκόπιμα μια σχέση γοητείας, που στηρίζεται στον σεβασμό και την ευχαρίστηση, με κάτι το βίαιο».

Λέγοντας ότι η πλειονότητα των προσωπικοτήτων που αναφέρονται στην Le Monde είναι «υπότροποι στην υπεράσπιση κάποιων που εγκληματούν σε βάρος παιδιών ή στην δικαιολόγηση του βιασμού», οι φεμινίστριες σημειώνουν επίσης σήμερα ότι οι γυναίκες αυτές «χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την προβολή τους από τα μέσα ενημέρωσης επιδιώκοντας η σεξουαλική βία να θεωρείται κάτι συνηθισμένο» και «περιφρονούν στην πραγματικότητα τα εκατομμύρια των γυναικών που υφίστανται ή έχουν υποστεί τη βία αυτή».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι το άρθρο αυτό προσπαθεί να επιβάλει ξανά «τη σιωπή που αρχίσαμε να σπάμε» και καταλήγουν «Δεν θα τα καταφέρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.