17.1.18

Εισβολή Χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης


Στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αποχώρησαν, λέγοντας ότι το έκαναν για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για συζήτηση με θέμα το "Μακεδονικό".

«Είναι άξιος της πλήρους περιφρόνησης μου. Με τέτοιου είδους ανθρώπους δεν μπορώ να συναναστραφώ», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον Ματθαιόπουλο.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, διέκοψε προσωρινά τη συζήτηση προκειμένου να αποχωρήσουν.

Η ονοματολογία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με τον Γιάννη Μπουτάρη να επαναλαμβάνει πως το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση και να καταδικάζει το πρόσφατο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

«Δεν κινδυνεύουμε εμείς από τους Σκοπιανούς. Οι Σκοπιανοί κινδυνεύουν από εμάς. Δεν είμαστε εμείς που φοβόμαστε. Αυτοί είναι που αγωνιούν», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης προσθέτοντας πως «εμείς δεν αντιπροσωπεύουμε την πολιτική της χώρας. Το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση. Εγώ καταδικάζω το ψήφισμα που πήρε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.