15.1.18

Πογκρόμ με προσκλήσεις;

Κατά την εξέταση της Μαρίας Κανελλοπούλου στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η εισαγγελέας ρώτησε αν οι ομάδες που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια του πογκρόμπου οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας το 2011 μετά τη δολοφονία του Μ. Καντάρη, «ήταν αυτόκλητες ή είχαν κληθεί από κατοίκους»
.
Λες και αν είχαν κληθεί από «κατοίκους» θα νομιμοποιούνταν να μαχαιρώνουν στους δρόμους και να «σφάζουν ό,τι κινείται».
Η ερώτηση αυτή της εισαγγελέως προκάλεσε το σχόλιο του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη, ο οποίος επισήμανε το αυτονόητο. Οτι δηλαδή «και από κατοίκους να είχαν κληθεί, πάλι αυτόκλητες θα ήταν αυτές οι ομάδες».
Και στη συνέχεια ρώτησε τη μάρτυρα αν «η χήρα του Καντάρη κάλεσε ποτέ αυτού του είδους τις ομάδες», με την κ. Κανελλοπούλου να απαντά «ποτέ» και ότι αντιθέτως «έστειλε μήνυμα στο δημοτικό συμβούλιο που ήταν μνημείο πολιτισμού».
Καμπαγιάννης: Οι αυτόκλητες αυτές ομάδες κυνηγούσαν υπόπτους της δολοφονίας Καντάρη; Κάνανε και προανακριτικά έργα να μάθουν ποιοι δολοφόνησαν τον Καντάρη;
Κανελλοπούλου: Οχι, ήταν αυτόκλητοι.
Καμπαγιάννης: Με ποιον τρόπο επέλεγαν τα θύματά τους αυτές οι ομάδες;
Κανελλοπούλου: Αδύναμους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Ανθρώπους διαφορετικούς από αυτούς σε ιδεολογία, ομοφυλόφιλους, κυνηγούσαν τον αδύναμο και ανυπεράσπιστο.
Γράφει: Γιάννης Μπασκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου