15.1.18

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Βιέννη κατά της κυβέρνησης

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Βιέννη για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και έναν περίπου μήνα στην Αυστρία και για να καταγγείλουν τις θέσεις της για τη μετανάστευση και το κοινωνικό της πρόγραμμα.


Με το όνομα «επιτροπή υποδοχής του νέου έτους», 20.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας με κατεύθυνση την περιοχή των υπουργείων.


Από την πλευρά των οργανωτών, που δεν προέβλεπαν παρά τη συγκέντρωση κάπου 10.000 διαδηλωτών, οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 25.000 έως 50.000 άτομα.
Υπό την ηγεσία του νεαρού, συντηρητικού και φιλόδοξου Σεμπάστιαν Κουρτς, του νικητή των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, η νέα αυστριακή κυβέρνηση, η οποία σχηματίσθηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει έξι υπουργούς της άκρας δεξιάς σε υπουργεία κλειδιά. Ανάμεσά τους και τον Χάιντ-Κρίστιαν Στράχε, ηγέτη του Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPO) που είναι ο αντικαγκελάριος της νέας κυβέρνησης.

«Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι μήπως αυτό το είδος της κυβέρνησης θεωρηθεί φυσιολογικό, μήπως εξελιχθεί σε νέα κανονικότητα», δήλωσε στο AFP η Κρίστα, μία 55χρονη διαδηλωτής, ενώ ο Τομπίας Γκρέτικα, ένας Γερμανός 47 ετών, έλεγε ότι είναι «ανήσυχος που βλέπει τον εθνικισμό να ενισχύεται παντού, όχι μόνο στην Αυστρία».

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/122344/Xiliades-diadilotes-sti-Bieni-kata-tis-kubernisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.