20.1.18

Υπέρ Δημοσίου το δικαστήριο για τη ΒΙΑΛ

Υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου απεφάνθη τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου στην αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζητώντας την απομάκρυνση των πασσάλων που είχε τοποθετήσει ιδιώτης, παρεμποδίζοντας έτσι τη διέλευση βαρέων οχημάτων προς το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Μετά από μια εξαντλητική διαδικασία, το δικαστήριο «...επιτρέπει στο αιτούν ελληνικό Δημόσιο να προβεί στην απομάκρυνση από την επίδικη εδαφική λωρίδα των πασσάλων και του πρόχειρου οικίσκου, που έχουν τοποθετηθεί σε αυτήν, έτσι ώστε να είναι εφικτή σε όλο το μήκος της η διέλευση παντός τύπου και όγκου οχημάτων».
Με την απόφαση λήγει το ζήτημα της συνέχισης ή όχι των εργασιών τοποθέτησης των οικίσκων στη ΒΙΑΛ, το οποίο και είχε προκύψει όταν ιδιώτης ισχυρίστηκε ότι ο δρομίσκος που είχε ανοιχτεί προσωρινά και που οδηγεί στις εγκαταστάσεις, και ειδικότερα στον χώρο που προορίζεται για τα κοντέινερ, καταπατούσε μέρος της ιδιοκτησίας του.
Να σημειωθεί ότι με την απόφαση δεν καθορίζονται τα όρια ιδιοκτησίας του ιδιώτη, αφού αυτά θα συζητηθούν εκ νέου.
Από την πλευρά της, η συνήγορος του συγκεκριμένου υποστήριξε ότι η κατάσταση θα έπρεπε να παραμείνει ως έχει, αφού ήδη περνούσαν απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την αποκομιδή τους από εκεί.
Κάτι που βεβαίως δεν διασφαλίζει και την πρόσβαση στα βαριά οχήματα μεταφοράς των οικίσκων, που θα στεγάσουν πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν σε σκηνές και πρόχειρες κατασκευές, εκτεθειμένοι ουσιαστικά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. 
Να σημειωθεί ότι χθες σε άλλες ορεινές περιοχές του νησιού έχει χιονίσει.
Γράφει: Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.