3.12.17

Το σκίτσο του Latuff για τον οροθετικό απολυμένο της Benetton

Παρόλο που η Benetton είναι μια εταιρία που υποστηρίζει σε όλες τις καμπάνιες της ότι σέβεται τη διαφορετικότητα, τον Μάρτιο του 2017 απέλυσε οροθετικό εργαζόμενο της. Λόγω της μέρας (Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS) ο Carlos Latuff σκίτσαρε στο 3pointmagazine για την απόλυση του εργαζόμενου από την πολυεθνική εταιρεία λόγω της ασθένειάς του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, η εταιρεία, αρχικά έφτιαξε νέα θέση για τον εργαζόμενο, (αποθηκάριος), προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με τρίτα άτομα, εν συνεχεία τον μετακίνησε αναιτιολόγητα στο πλέον κεντρικό και επιβαρυμένο κατάστημα της, όπου μετετράπη σε «παιδί για όλες τις δουλειές» και τέλος τον απέλυσε το Μάρτιο του 2017.

Ο εργαζόμενος προσέφυγε στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλοντας τη στάση της επιχείρησης και την απόλυσή του λόγω οροθετικότητας, ως παράνομη και αντικείμενη στις διατάξεις του νόμου 4443/2016 που απαγορεύει τη διακριτική μεταχείριση εργαζομένου λόγω χρόνιας πάθησης στην εργασία.

Σημειώνεται, ότι ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, η αντίδικος εταιρία αρνήθηκε ότι ήταν ενήμερη για την πάθηση του εργαζομένου και ισχυρίστηκε ότι τον απέλυσε για λόγους αποδοτικότητας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, έχει εκδώσει σχετικό πόρισμα, με το οποίο αναγνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απολύθηκε παράνομα, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει τους ισχυρισμούς των εργοδοτών ότι «δε γνώριζαν την οροθετικότητά του» και εισηγείται την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στην εργοδότρια εταιρεία.


Πηγη:http://tvxs.gr/news/ellada/skitso-toy-latuff-gia-ton-orothetiko-apolymeno-tis-benetton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.