3.12.17

Υπό τον κλοιό διαδηλωτών η εκλογή νέας ηγεσίας στο AfD

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Ανόβερο διαδηλώνοντας κατά της άκρας δεξιάς και ενώ στην πόλη του γερμανικού Βορρά διεξαγόταν το συνέδριο του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» με σκοπό να εκλέξει νέα ηγεσία.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Αλεξάντερ Γκάουλαντ, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος. Λίγο νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής Γιεργκ Μόιτεν, επανεξελέγη ως συμπρόεδρος του AfD. 
Ο Γ. Μόιτεν, ο οποίος μοιραζόταν την ηγεσία με την Φράουκε Πέτρι που αποχώρησε την επομένη των εκλογών, έλαβε στην αρχική διαδικασία 72% των ψήφων, παρότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. 
Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, που αρχικά είχε ανακοινώσει ότι δεν επρόκειτο να διεκδικήσει την ηγεσία, αποφάσισε τελικά να θέσει υποψηφιότητα και στη αναμέτρηση που ακολούθησε της εκλογής Μόιτεν, έλαβε ποσοστό 67,8%, έχοντας προηγουμένως αποχωρήσει από τη διαδικασία, ο Γκέοργκ Πατσντέρσκι και ο Ντόρις Σάιν-Βιτγκενστάιν. 
Νωρίτερα, εκατοντάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν κατά της άκρας δεξιάς με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση αντλιών νερού προκειμένου να διασπάσουν τους συγκεντρωμένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.