6.12.17

Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή στον πρώην Χρυσαυγίτη Κουκούτση για συκοφαντική δυσφήμιση


Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο Αθήνας κρίθηκε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που τον καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή. 


Πέντε χρόνια πριν, όταν ο Π. Κωνσταντίνου βρέθηκε στο χώρο του κοινοβουλίου για να καταθέσει ψήφισμα ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από την αστυνομία ο Δ. Κουκούτσης του επιτέθηκε λέγοντας του «τι θες εσύ εδώ, έξω από εδώ Πακιστανολάγνε, που σε γαμάνε οι αραπάδες», φραστική επίθεση την οποία αποδεικνύουν οι μάρτυρες Παναγιώτης Γκαργκάνα, Βασιλική Κατριβάνου, Τζαβέντ Ασλάμ και Γιάννης Μαραβελάκη.

Ύστερα, ο βουλευτής της ΧΑ εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο καυχήθηκε ότι πέταξε έξω από τη Βουλή τον «εμπρηστή της Μarfin», όπως αναφέρει το jgd.

Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήταν εκείνος που ξεκίνησε την αναμετάδοση της σχετικής φημολογίας, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο στη Βουλή και να το αποδώσει σε δήθεν επεισόδια και ανθελληνικά συνθήματα των διαδηλωτών που τον έθιξαν ως Έλληνα.

Παρ’ όλα αυτά κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν μπόρεσε να στηρίξει τους ισχυρισμούς του με αποτέλεσμα να καταδικασθεί σε φυλάκιση 15 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.