8.11.17

Επτά χρόνια φυλακή με αναστολή για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Ο Χρήστος Ζέρβας, ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλακή με αναστολή για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη.

Ο Ζέρβας θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 2000 ευρώ και θα πρέπει να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μήνα, έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, στο Εφετείο.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όμως ο πρόεδρος μετέτρεψε την ποινή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε και την ενοχή του για τη ληστεία και την οργάνωση της επίθεσης κατά του φοιτητή.

Ο Ζέρβας, που αναγνωρίστηκε και από το ίδιο το θύμα αλλά και από αυτόπτη μάρτυρα, είναι στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, πυρηνάρχης Αμπελοκήπων και «υπεύθυνος ασφαλείας» (δηλαδή των ταγμάτων εφόδου) των γραφείων στη Μεσογείων.

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης
Ο 20χρονος φοιτητής Αλέξη Λάζαρης έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού ενώ επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στην περιοχή των Ελληνορώσων, όπου και μένει.

Το σακίδιο πλάτης του 20χρονου ήταν ο λόγος που παρακίνησε τους χρυσαυγίτες να του επιτεθούν με ακατονόμαστες φράσεις και να τον χτυπήσουν μέχρι λιποθυμίας. Στη συνέχεια τον λήστεψαν, παίρνοντας το σακίδιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής κινούνταν οπλισμένα με λοστάρια και κράνη περιμετρικά των κεντρικών γραφείων της οργάνωσης που είχαν δεχτεί επίθεση την προηγούμενη ημέρα το πρωί, στοχοποιώντας και κυνηγώντας περαστικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα δικά τους εμφανισιακά κριτήρια ήταν αντιφασίστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.