11.11.17

Ανεπιθύμητος



Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σημερινή προγραμματισμένη εμφάνιση του «φίρερ» Μιχαλολιάκου στα Τρίκαλα. Μαθητές, εργαζόμενοι, κόμματα και το δημοτικό συμβούλιο έχουν ήδη κηρύξει ανεπιθύμητο τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση. Μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων ανάρτησαν πανό στο ρολόι της πόλης.

«Αποτελεί πρόκληση για την περιοχή μας, η επίσκεψη του αρχηγού των νεοναζί της Χρυσής Αυγής» αναφέρει η Ανοικτή Συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων. Μέλη της, ανάρτησαν πανό στο ρολόι της πόλης καλώντας σε μαζική, μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία προς το «Αετών Μέλαθρον».

«Αποτελεί πρόκληση και προσβολή στην πόλη των 5 απαγχονισμένων ΕΠΟΝιτών και των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στην πόλη της αλληλεγγύης και της ανοικτής αγκαλιάς στους πρόσφυγες, στα δημοκρατικά Τρίκαλα των εργατικών αγώνων κι αγροτικών εξεγέρσεων, της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής πάλης, να τολμά να πατήσει το πόδι του και να καταφέρνει να βρίσκει δημόσιο βήμα και ''φιλόξενους'' (!!!) χώρους, ώστε να χύσει το δηλητήριο μίσους της εγκληματικής ναζιστικής ''ιδεολογίας'', ο αρχηγός των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, ο επικεφαλής των ''ταγμάτων εφόδου'' που επιτίθενται με λύσσα σε συνδικαλιστές, αγωνιστές και μετανάστες, ο Φύρερ των σύγχρονων νοσταλγών και υμνητών του Μεταξά, του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου, των δοσίλογων, ταγματασφαλιτών και ΕΣΑτζήδων», προσθέτει.
Παρέμβαση των μαθητών της πόλης

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει ήδη εγκρίνει ψήφισμα κατά της επίσκεψης του Νίκου Μιχαλολιάκου στην πόλη, ενώ ανακοινώσεις έχουν εκδώσει κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Αριστερή Παρέμβαση για την Ανατροπή στη Θεσσαλία (παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου) Λαϊκή Συσπείρωση και Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή (παρατάξεις δημοτικού συμβουλίου), η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων, αλλά και ο σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ηχηρή, πάντως, και πολύ ουσιαστική είναι και η παρέμβαση των μαθητών της πόληςμε τα σχολεία να έχουν εκδώσει ανακοίνωση κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.