9.11.17

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «Ο Λαγός ενημερώνει τον Αρχηγό και εκείνος δίνει τις εντολές»


Σε σημαντικές αποκαλύψεις για την ιεραρχία της ναζιστικής οργάνωσης προέβη σήμερα η προστατευόμενη μάρτυρας Β, που ανήκε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, το «καμάρι» της Χρυσής Αυγής όπως το χαρακτήριζε -κατά δήλωση της μάρτυρα- ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η μάρτυρας γράφτηκε στη Χ.Α. το 2012 και η πρώτη της γνωριμία ήταν -όπως περιέγραψε- με τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος της εξήγησε την ιδεολογία της οργάνωσης.

«Μας έλεγε για τους Πακιστανούς, ότι έχουν έρθει λαθραία και πρέπει να φύγουν από τη χώρα μας. Ότι είμαστε άρια φυλή. Τους Πακιστανούς τους σκοτώνουμε, να καθαρίσει την Ελλάδα από τους ξένους η Χ.Α.», σημείωσε το πρώην μέλος της οργάνωσης.
Εντολές «από πάνω»
Από τον περιφερειάρχη Πειραιά Ιωάννη Λαγό η μάρτυρας άκουσε -όπως κατέθεσε- για τους Εβραίους, «ότι το ολοκαύτωμα δεν έγινε και ότι γενικά είμαστε ναζί». Όπως υποστήριξε, ο Λαγός τούς έλεγε «ότι είμαστε στρατός, τον είχα δει δυο-τρεις φορές, μας είχε πει για την πειθαρχία, ότι παίρνουμε εντολή και κάνουμε ό,τι μας λένε».

Αν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα, ενημέρωναν -όπως είπε- τον πυρηνάρχη, αυτός τον Λαγό και εκείνος τον Αρχηγό. Για κάθε περιστατικό υπήρχε εντολή από «πάνω», τόνισε και διευκρίνισε: «Αν μας έπιαναν, μας έλεγε ο Πατέλης να λέμε ότι δεν ανήκουμε στη Χ.Α.».

Η μάρτυρας εντάχθηκε στον ανοιχτό πυρήνα της Τοπικής Νίκαιας, τον οποίο -όπως είπε- αποτελούσαν 30-40 άτομα, έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις της οργάνωσης σε Σαλαμίνα, Θερμοπύλες και Μελιγαλά και συμμετείχε σε ξυλοδαρμό Πακιστανού στη λαϊκή της Νίκαιας. «Έφαγε κάτι κλωτσιές, και μπουνιές έφαγε. Δεν τον αφήσαμε αναίσθητο, περπάταγε...», είπε.

Περιέγραψε, μάλιστα ένα περιστατικό που της διηγήθηκε ο Γ. Τσακανίκας (σ.σ. ηγετικό στέλεχος της Νίκαιας και κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα): «Κατέβαιναν από ένα βουνό και είδαν δύο Πακιστανούς, ο ένας έφυγε, τον άλλο τον πρόλαβε και τον χτυπούσε και τον βάραγε κλωτσιές στο κεφάλι λες και βάραγε πέναλτι. Μας είπε "Δεν ξέρω αν έχει πεθάνει...»

«Μιλημένη» η αστυνομία
Στα τάγματα εφόδου πήγαινε μπροστά ο κλειστός πυρήνας, οι «φουσκωτοί», και μετά ο ανοιχτός, σημείωσε η μάρτυρας και χαρακτήρισε «μιλημένη» την αστυνομία εξηγώντας ότι υπήρχαν αστυνομικοί που ειδοποιούσαν τη Χ.Α.

«Το ξέρω από το ίδιο το άτομο, Γιοβανίδης λέγεται», είπε (σ.σ. ο Δ. Γιοβανίδης ήταν διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας μέχρι τον Ιούλιο του 2013). Άλλωστε, όπως κατέθεσε, ο Πατέλης είχε πολύ καλές σχέσεις με αστυνομικό της Νίκαιας που ήταν χρυσαυγίτης: «Βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο (ο Πατέλης) και καθάριζε».
Πτυσσόμενα, κλομπ και αλεξίσφαιρα
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, τα μέλη του τάγματος είχαν πάνω τους πτυσσόμενο, ενώ η ίδια φορούσε αλεξίσφαιρο όποτε πήγαινε στην Τοπική Νίκαιας. «Όλοι είχαν καραμπίνες, 45άρια, ενώ τα κοντάρια είχαν για κάλυψη τη σημαία», κατέθεσε.

«Μια φορά ρώτησα τον Πατέλη αν έχει πρόβλημα με τους Πόντιους. Είπε "ναι" και μετά μου είπε να πέσω κάτω, να κάνω 50 κάμψεις και με κλωτσούσε στα πλευρά».

Πρόεδρος: Aυτό το περιστατικό δεν ήταν ικανό για να πείτε «φεύγω»;

Μάρτυρας: Bασικά όταν πας στην Τοπική Νίκαιας είσαι ένα μηδενικό.

* Η δίκη συνεχίζεται αύριο στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.