21.11.17

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «Καίει» Μπούκουρα ο μάρτυρας Δ.

Mε την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα Δ συνεχίστηκε χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας, πρώην στέλεχος του τοπικού πυρήνα στη Νεμέα Κορινθίας, συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα. Αποχώρησε μετά τις εκλογές το 2012, επειδή «ο Μπούκουρας με το που εξελέγη βουλευτής έγινε άλλος άνθρωπος. Αυταρχικός, τσακωνόταν, έβριζε τους δημάρχους, είχε πιαστεί στα χέρια με τον δήμαρχο Κορίνθου Πνευματικό».

Επιπλέον, «ο Μπούκουρας έβγαζε σενάρια από το μυαλό του. Καθόμασταν στα γραφεία και μας έλεγε «δύο Πακιστανοί, στο λιμάνι της Κορίνθου, την έπεσαν σε ένα ζευγάρι». Παιδιά 18, 19 χρόνων, εξαγριωνόντουσαν και έψαχναν αφορμή να χτυπήσουν ξένους. Δύο εβδομάδες μετά, τα παιδιά στο λιμάνι επιτέθηκαν σε Πακιστανούς». Ο μάρτυρας Δ είχε πάρει μέρος τον χειμώνα του 2012 σε «σαφάρι» κατά μεταναστών, όταν 30 χρυσαυγίτες καταδίωξαν 4 Πακιστανούς και τους έριξαν στο λιμάνι της Κορίνθου. Ενώ ήταν παρόντες αστυνομικοί της Δέλτα, ουδέποτε έγινε δίωξη.


Ρόπαλα και όπλα

Στα τοπικά γραφεία υπήρχαν έντυπα και μπλουζάκια της Χ.Α., βιβλία του Χίτλερ, ρόπαλα, σιδηρογροθιές. Ο Μπούκουρας οπλοφορούσε -όπως αποδείχτηκε- με πλαστά πιστοποιητικά που του παρείχε ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης ψυχίατρος Κ. Παρασχάκης και «δύο παιδιά είχαν υποθέσεις για παράνομη οπλοφορία. Τα όπλα ήταν ίδια, extra 65 zastava».

Οπως κατέθεσε, οι χρυσαυγίτες εκπαιδεύονταν στρατιωτικά στην ορεινή Κορινθία, συμμετείχαν σε εκβιασμούς καταστηματαρχών και ξυλοδαρμούς ξένων εργατών και ότι ο ίδιος, μετά την αποχώρησή του, δέχτηκε απειλές ότι «ο Λαγός θα σου σπάσει τα κόκαλα». Ο Μπούκουρας, είπε, είχε γνώση όλων των βίαιων ενεργειών «γιατί έδινε ο ίδιος τις εντολές, είτε γιατί αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εντολών, με την απόλυτη κάλυψη της ηγεσίας: του Ν. Μιχαλολιάκου, Η. Κασιδιάρη, Η. Παναγιώταρου».

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα Γ από την υπεράσπιση, που κατέθεσε τα εξής αιτήματα - που αντιφάσκουν μεταξύ τους, φανερώνοντας την αμηχανία της υπερασπιστικής γραμμής: να συλληφθεί ο μάρτυρας για ψευδορκία, να ταυτοποιηθεί με φωτογραφίες που τον παρουσιάζουν μέλος της ΟΝΝΕΔ, να ζητηθεί ο ιατρικός του φάκελος, να διερευνηθεί αν υπάρχει ποινικός φάκελος, να προσδιοριστεί με ποια διάταξη κατέστη προστατευόμενος μάρτυρας.

Το δικαστήριο απέρριψε τα δύο πρώτα αιτήματα και επιφυλάχθηκε για τα υπόλοιπα. Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στον Κορυδαλλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.