13.11.17

Καταγγελίες για επίθεση με πυροβολισμό στα Σεπόλια στην υποδοχή των μαθητών της πακιστανικής κοινότητας


Την Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017, εκπαιδευτικοί, γονείς, κάτοικοι της περιοχής, αντιφασίστες και αλληλέγγυοι υποδέχτηκαν τα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο των Σεπολίων.

Όταν πλησίαζε η ώρα να αποχωρήσουν οι μικροί μαθητές και οι μητέρες τους, αφισοκολλητές που μοίραζαν αντιφασιστικά τρικάκια στην ευρύτερη περιοχή δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων, οι οποίοι έβγαλαν όπλα απροσδιόριστου είδους, που πυροβόλησαν μάλιστα με αεροβόλο όπλο με αποτέλεσμα ένας αφισοκολλητής να χτυπηθεί με σιδερένια μπίλια.

Όπως περιγράφει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»: Οι 2 ράμπο βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους κρατώντας όπλα και ο ένας από αυτούς πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο εναντίων της ομάδας αντιφασιστών που βρίσκονταν στο δρόμο κάτω από την πολυκατοικία τους αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος παρέπεμψε τους καταγγέλλοντες να κάνουν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, όπως κι έγινε στη ΓΑΔΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για τη δράση συγκεκριμένων φασιστικών ομάδων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχουν υπάρξει επιθέσεις στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος – Σεπολίων, σε αφισοκολλητές, απειλές σε σπίτια, στοχοποιήσεις πολιτών με αντιφασιστική δράση της περιοχής.

Ανακοίνωση καταγγελίας για τα χθεσινά γεγονότα εξέδωσε η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος – Σεπολίων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Καταγγελία για θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμό στα Σεπόλια

Θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμό, δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα αντιφασιστών που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, λίγες ώρες μετά το μαζικό αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθηνών.

Θεωρούμε ότι η επίθεση εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων φασιστικών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή αλλά και γενικότερα. Την περασμένη εβδομάδα φασιστικές ομάδες χτύπησαν το σπίτι του μικρού Αμίρ, διέσπειραν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα Σεπόλια, βανδάλισαν το στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, χτύπησαν αφισοκολλητές με αεροβόλο.

Εντείνουν τις επιθέσεις τους γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία!

Τους ενόχλησε το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος. Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και στα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες.

Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στην Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια.

Σοβαρότατες οι ευθύνες της αστυνομίας που ενώ βρισκόταν με πολλές δυνάμεις στην περιοχή και ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, δεν παρέμβηκε απ’ ευθείας αλλά άφηνε το χρόνο να κυλά χωρίς να κάνει καμία ενέργεια σύλληψης των δραστών.

Καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος.
Δεν μας τρομοκρατούν. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Ρέππα Ντίνα Σακαρετσάνος Λάμπρος



Καταγγελία της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Σεπολίων για τους πυροβολισμούς
Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, μετά από το μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα των φασιστικών – ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας.
Προσπάθησαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, διασπείροντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Πριν μια εβδομάδα βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης και σήμερα απείλησαν και έριξαν με αεροβόλο σε ομάδα αφισσοκολλητών.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος.

Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και τα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες. Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στη Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά, που ποτέ -όλως τυχαίως- δε συγκρούονται με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια ή με τους εφοπλιστές που γεμίζουν τις ακτές μαζούτ και κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους
ότι δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στη γειτονιά μας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε για του φτωχού το δίκιο
και να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.