1.11.17

Απεργία πείνας προσφύγων στο Σύνταγμα

Απεργία πείνας ξεκίνησαν πρόσφυγες από διάφορους καταυλισμούς στην Ελλάδα, με αίτημα την επανένωση με τις οικογένειάς τους. Οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα και διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

«Τρέχουμε να φύγουμε από τη Συρία γιατί εκεί έχει πόλεμο, ερχόμαστε εδώ και ζούμε στο δρόμο μαζί με τα παιδιά μας. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε κάνει αίτηση για άσυλο μόνο για οικογενειακή επανένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των προσφύγων.

Ο Αμρ Ισα από τη Συρία είναι στην Ελλάδα μόνος του χωρίς την οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία. «Η κόρη μου κι η γυναίκα μου βρίσκονται στη Γερμανία. Δεν μπόρεσα να πάω διότι είχα λεφτά μόνο για δύο άτομα κι όχι για τρία. Έχουμε κάνει αιτήσεις για να πάμε στη Γερμανία εδώ και κάποιους μήνες κι έχουν γίνει δέκτες. Θα μείνουμε εδώ και θα κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να μας δώσουν απαντήσεις», σημείωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι πρόσφυγες ζητούν από «την ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση να σεβαστούν το νομικό όριο των έξι μηνών για την οικογενειακή επανένωση από την ημερομηνία αποδοχής του αιτήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.