11.11.17

Κένυα: Δε με ενοχλούν τα γκέι λιοντάρια, αρκεί να μην προκαλούν

Της Ισμήνη Καραφίνα
Η επίμαχη φωτογραφία με τα δύο αρσενικά λιοντάρια που έπιασε ο φακός φωτογράφου στην Κένυα, την ώρα που ερωτοτροπούσαν έχει κάνει το γύρo του διαδικτύου, όπως επίσης και τα σχόλια στο twitter του κυβερνητικού αξιωματούχου Εζεκιήλ Μουτούα (Ezekeil Mutua) ο οποίος έγραψε:


«Μάλλον τα λιοντάρια επηρεάστηκαν από γκέι που πηγαίνουν στα εθνικά πάρκα άρα σε κοινή θέα και συμπεριφέρονται άσχημα».
Ο παραλογισμός του αξιωματούχου συνεχίζεται…

«Δεν ξέρω, αλλά μάλλον αντέγραψαν αυτή τη συμπεριφορά από κάπου ή είναι δαιμονικό. Επειδή τα λιοντάρια δε βλέπουν ταινίες».

…Και αρχίζει να γίνεται πραγματικά επικίνδυνος:

«Πού στον κόσμο έχετε δει να συμβαίνει κάτι παρόμοιο; Τα δαιμονικά πνεύματα που επηρεάζουν τους ανθρώπους, φαίνεται ότι κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν και τα ζώα. Για αυτό τον λόγο λέω να απομονώσουμε τα τρελά, ομοφυλόφιλα ζώα και να μελετήσουμε τη συμπεριφορά τους, γιατί δεν είναι φυσιολογική».

Δύο πράγματα λοιπόν έρχονται στο μυαλό, διαβάζοντας όλα αυτά τα σχόλια του κύριου Εζεκιήλ Μουτούα.

Πρώτον: Εάν τα λιοντάρια είναι τόσο καλοί μιμητές, να σκορπιστούμε στα πάρκα και να εγκαταστήσουμε τηλεοράσεις που να παίζουν στο repeat το Lion King και να μάθουμε τα λιοντάρια να τραγουδούν το Hakuna Matata! Αν αντέγραψαν τη συμπεριφορά των ανθρώπων, φανταστείτε πόσο θα ταυτιστούν με το Σίμπα, τον Τιμόν και τον Πούμπα!

Να μην ξεχάσουμε βέβαια να έχουμε και χαρτομάντηλα δίπλα στις τηλεοράσεις γιατί σίγουρα τα λιοντάρια θα κλάψουν όταν δουν τη σκηνή με τον Μουφάσα να πεθαίνει!

Δεύτερον: Καλέ μου άνθρωπε, έχεις σκεφτεί ότι μπορεί και τα ζώα να κάνουν σεξ για ευχαρίστηση;

Εσύ δηλαδή κάνεις σεξ μόνο για αναπαραγωγή;

Επίσης, γνωρίζεις ότι υπάρχουν στη φύση τουλάχιστον 450 είδη ζώων και πτηνών που έχουν ομοφυλοφιλικές «συμπεριφορές»;

Πες μας τώρα ότι και αυτά από ανθρώπους το αντέγραψαν!

Και γιατί αντέγραψαν αυτό και δεν άρχισαν να μιλάνε και τη γλώσσα μας; Να περπατούν στα δύο πόδια και να τρώνε με μαχαιροπίρουνα και πολλά άλλα που κάνει ο άνθρωπος διαφορετικά από τα ζώα;

Κύριε πως σε είπαμε, σε ευχαριστεί η lgbtqia+ κοινότητα όλου του κόσμου, γιατί με τις γελοιότητες που ανέβασες μας διασκεδάζεις και γελοιοποιείς τις απόψεις και τα επιχειρήματα όσων δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τις επιλογές και τα δικαιώματα της!

Ας προσπαθήσουμε όμως να απαντήσουμε σοβαρά αν και κάτι τέτοιο είναι πραγματικά δύσκολο, κυρίως επειδή η ομοφυλοφιλία στην Κένυα είναι παράνομη και μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με δεκατέσσερα χρόνια φυλάκιση!

Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο έχει παρθεί και δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι πρωκτικές εξετάσεις είναι υποχρεωτικές και συνταγματικά νόμιμες! Καταστάσεις δηλαδή ούτε αστείες, ούτε γελοίες, αλλά φοβερά επικίνδυνες…

Η ομοφυλοφιλία, λοιπόν, δεν είναι ούτε ασθένεια, ούτε λάθος της φύσης, ούτε «αντιγραφή» κάποιας συμπεριφοράς!

Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι που συναντούμε στη φύση, και στους ανθρώπους, από πάντα! Απλά, στη σημερινή κοινωνία είναι αυτό που έρχεται να διαταράξει το «ωραίο» σύστημα που μας θέλει όλους/όλες να πορευόμαστε με ένα πολύ συγκεκριμένο «πρόγραμμα», με συγκεκριμένους ρόλους. Και οτιδήποτε τους διαταράσσει, οτιδήποτε θέτει σε αμφισβήτηση τους κανόνες του, θεωρείται «άρρωστο», δαιμονικό, παράνομο! Και όσο πιο σκληρό είναι ένα καθεστώς (όπως το καθεστώς στην Κένυα) τόσο πιο αυστηρούς κανόνες επιβάλει στην αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, στον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε τις ζωές μας!

Την ίδια ώρα, αν και η κατάσταση στον «δυτικό» κόσμο δεν είναι τόσο σκληρή όσο σε χώρες όπως η Κένυα, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, ο σεξισμός όχι μόνο δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά είναι συχνά οι αιτίες για επιθέσεις, κακοποιήσεις και διακρίσεις.

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να βλέπουμε «εχθρούς» δίπλα μας, να σταματήσουμε να κοιτάμε το δέντρο που είναι μπροστά μας και να δούμε το δάσος («πλούσιο» σε διαφορετικότητες και ακριβώς για αυτό το λόγο τόσο όμορφο) που κρύβεται από πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.