21.11.17

Ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο από πανεπιστημιακό: "Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας"!

Σάλο έχει προκαλέσει σχόλιο Έλληνα πανεπιστημιακού εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Έλληνα κορυφαίου παίκτη του NBA.  Σε ανάρτηση στο Facebook, συγκεκριμένα σε ποστάρισμα Ελληνίδας δημοσιογράφου, με βίντεο στο οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο με τους Έλληνες στο Κλίβελαντ, ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος σχολίασε από κάτω τον Έλληνα φόργουορντ με ρατσιστικό και άθλιο τρόπο, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις.


Σημειώνεται ότι το εν λόγω βίντεο με τίτλο «Giannis meets Greeks in Cleveland» έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας», έγραψε ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL.

Οι αντιδράσεις από χρήστες των social media ήταν έντονες.

«Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Ελληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου.

Άλλος χρήστης των social media κατηγόρησε ευθέως τον καθηγητή για ρατσισμό. «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;» έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο Μαρκόπουλος δεν σταμάτησε εκεί. «Αρκετά έχει προκαλέσει το άτομο αυτό (σ.σ.: εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε όλοι που μας έχει γραμμένους», επέμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.